DAW heeft de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport verloren. De gasten kwamen al vroeg in de wedstrijd op 0-2. Daarna was DAW 70 minuten de bovenliggende partij maar het kwam, ondanks een veldoverwicht, niet verder dan de aansluittreffer.

DAW komt al in de vierde minuut op achterstand geheel vrijstaand in de zestien kan Nick Schuijers na een hoekschop de bal inkoppen. In de twaalfde minuut vergroten de mannen van trainer Ruud Vermeer de marge. Een mooie aanval van Boekel Sport wordt door Jan Tielemans prima afgerond. Met een boogbal verschalkt hij DAW doelman Silvester Rodriques. 0-2. Vroeg in de wedstrijd kijkt DAW tegen een ruime achterstand aan, maar het recht de ruggen en gaat op zoek naar de “aansluiter”. Er komen kansen en mogelijkheden. De eerste is voor Marc Raaijmakers, maar de schuiver is net niet venijnig genoeg. Halverwege de eerste helft een goede kopkans van Dirk, de bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. Nog geen minuut later een vrije trap van Bas van der Ven, komt via de kluts voor de voeten van Noud de Looijer, de inzet verdwijnt in de handen van de uitstekende doelman van Boekel, Michiel Merks. Na en half uur een mooie aanval van DAW over meerdere schijven, het schot, uit de draai van Bas verdwijnt naast het doel. Een vrije trap van Freek van Boekel, Mark Megens kan net niet genoeg verlengen om gevaarlijk te worden. Een minuut later nog een schot van Bas. Maar inzet is een prooi voor de doelman. Rust 0-2

Na rust hetzelfde spelbeeld, DAW domineert, krijgt wat mogelijkheden maar de stand blijft lang 0-2. Na een uur spelen de enige kans voor Boekel in de 2e helft. Maar Tim Schuijers schiet geheel vrijstaand de bal in het zijnet. Trainer Rob van der Ven gaat wisselen en brengt oa. A junior Corik Megens in de ploeg. Onbevangen geeft Corik de aanval van DAW nieuw élan. De jongeling is sterk in de duels, is slim en heeft iets extra’s. Als beloning voor zijn goede invalbeurt schiet debutant Corik met een prachtig schot de 1-2 op de borden. Met nog een minuut of acht op de klok besluit DAW va-banque te spelen, de ballen hoog in de zestien, Rik Willems als extra spits erbij en hopen dat ie een keer goed valt. De defensie van Boekel kraakt maar het bolwerk valt niet. De overwinning wordt door de koploper over de streep getrokken.

Foto's zijn hier te bekijken: DAW1 huidig seizoen.

DAW had vandaag kunnen verrassen en had op zijn minst een gelijkspel verdiend. Na de herfstvakantie gaan we verder. DAW speelt dan uit tegen Volkel.