DAW won vandaag met het kleinst mogelijke verschil van Margriet, 1-0. De zege was niet onverdiend al moet worden gezegd, dat een gelijkspel ook niet had misstaan. DAW klom door de zege naar plek vier, en het lijkt erop, dat de doelstellingen bijgesteld moeten worden.

DAW had de eerste helft de wind vol in de rug, Aldair Rodriquez haalde na een kwartier spelen van grote afstand uit, na de toegekende vrije trap. In de rebound komt Mark Megens net te kort om af te ronden. Aan de andere kant is het Joey Schuurmans die vanaf twintig meter het DAW doel onder vuur neemt. Silvester redt echter bekwaam. Diezelfde Schuurmans komt na een dik half uur spelen aan de bal in de zestien, kapt zijn tegenstander uit, het schot wordt met de voet door Silvester Rodriquez gekeerd. Vlak voor rust een prima combinatie via Marc Raaijmakers, Aldair en Mike van de Ven. Mike gaat alleen op de keeper af maar wordt ternauwernood gestuit door een verdediger. Rust 0-0.

Na rust een beter DAW. Bart Vos komt in de ploeg, de A–junior is verantwoordelijk voor de eerste kans, maar de geslepen boogbal kan doelman Maikel van de Lee niet verrassen. Een paar minuten later, aan de andere kant is het Joey Schuurmans die alleen op Silvbester afgaat. Silvester drijft hem goed naar buiten, Schuurmans legt af op Jeffrey van Vlijmen, het schot wordt echter gepareerd door de DAW doelman. Een dik uur spelen is het Freek van Boekel die een uitstekende voorzet geeft op de vrijstaande Mike van de Ven bij de tweede paal. De inzet van Mike komt net wat venijn te kort om doelman van de Lee te verschalken. Een minuut later is het wel raak. Bas van der Ven geeft een steekpass door het hart van de Margriet defensie. Bart Vos loopt slim uit de rug van de tegenstander, neemt prima aan en schuift zeer beheerst de bal onder de keeper door, 1-0. Twee minuten later kan Bart zijn tweede doelpunt maken maar de redding van keeper van de Lee, op het “stifje” is knap. Margriet probeert de gelijkmaker te forceren. De ingevallen Thijs Bouwmans heeft tot tweemaal toe de kans, maar beide pogingen treffen geen doel. Het slotakkoord is toch voor DAW. Uitblinker Stijn Lamers opent op Mike van de Ven. Mike levert een mooie steekpass af op Bart Vos. De inzet van Bart wordt gekeerd door de keeper. In de rebound Mike van de Ven en weer redt keeper van de Lee uitstekend, eindstand 1-0.

Foto's zijn hier te bekijken: DAW1 huidig seizoen.

De drie punten bleven in Schaijk. DAW heeft drie overwinningen op rij gehaald en gaat op kop in de tweede periode. Volgende week op bezoek bij de koploper in St Oedenrode. Rhode won vandaag ook met 1-0. Een voetballende ploeg, maar ook daar zal DAW haar kansen krijgen. We gaan het zien, komende zondag!