• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Ondanks alle verwoede pogingen van Erwin Krol om ons met een vracht noodweer op te zadelen, bleken de weergoden ons dit weekend niet slecht gezind. Desondanks waren de Bookmakers – en mister Bookmaker in het bijzonder – uitgegaan van een afgelasting, nu de velden van Achates immers niet uitblinken in absorberend vermogen. Nadat de lokale veldenprikker van dienst onverwacht toch groen licht gaf, moest mister Bookmaker gedwongen een unicum uit de hoed toveren: Scouting Schaijk werd bereid gevonden om zijn bardienst te nemen, waarvoor dank!

Nadat de personele zaken op de valreep geregeld waren, wachtte de vedetten van Das Vierte een lange rit naar Ottersum. Waar veel mensen kiezen voor ‘kortste route’ of liever nog ‘snelste route’, bleek karavaanleider Van der Zanden voor ‘apartste route’ gegaan te zijn. Na een wonderlijke mengeling van snelwegen en lokale wegen en een korte blik op een kudde losgeslagen struisvogels, arriveerden De Genadelozen ruim voor aanvang van de wedstrijd op sportpark De Niersvallei. Bij de warming-up was het vrouwen en kinderen eerst, in een poging om extra blessures binnen onze gretige Selecao te voorkomen. Het veld had namelijk veel weg van de bodem van de Nijl en al glibberend sleepten we voor aanvang van de wedstrijd al 17 kilo klei mee ons hok in.

Een lange intro kan twee dingen betekenen: de verslagschrijver heeft tijd over, of de wedstrijd was het beschrijven eigenlijk niet waard. Dat laatste is het geval. Das Vierte had te maken met een onthutsend zwakke tegenstander en in de openingsfase was het eigenlijk alleen nog de vraag hoe groot de uitzege uit zou vallen. Onder meer door heerser op het middenveld Gerwin Wittenberg was DAW de veel betere ploeg en waren er mogelijkheden voor Robin van den Heuvel en Jeroen van Leijsen. Na ruim een kwartier leidde duur balverlies op het middenveld een zeldzame tegenaanval op en die uitbraak over links mondde direct uit in een tegengoal: 1-0. In het vervolg van het eerste bedrijf was DAW weer de veel betere ploeg. Demonstratief hiervoor was chefkok Jans, die al pirouettend het hele veld over mocht steken en al doende zo'n tien roodhemden passeerde. Tot een doelpunt leidde dat helaas niet. De scheids bleek een flinke portie medelijden met de gastheren gekweekt te hebben en weigerde twee keer om de bal op de stip te leggen, na zuivere overtredingen op slangenmens Japie en Rick ‘Ziever 4 life’ van de Burgt. Das Vierte bleef in het vervolg van de eerste helft slordig in de eindfase en werd bovendien herhaaldelijk gehinderd door een goed keepende doelman. Vlak voor de thee stonden de Totaalvoetballers niet voor het eerst deze wedstrijd weer eens te aanvallend opgesteld en liep de ploeg bijna tegen een tweede Ottersumse counter aan. Gelukkig was kapitein Van Leijsen in de achterhoede op tijd bij de les. Het Halbzeit signaal zou daardoor luiden bij een 1-0 achterstand.

De tweede helft ontspon zich als een heuse Burgemeester van Rijckevorselstraat: eenrichtingsverkeer. Das Vierte bestookte de onthutsend zwakke opponent met de ene aanval na de andere, maar werd daarbij telkens in de weg gezeten door de Limburgse goalie. De grootste kansen waren er voor Jeroen ‘megapiraat’ van Leijsen, Robin ‘selectieve pijntjes’ van den Heuvel en chefkok Jans. Die laatste meende de doelman – met een lengte van ongeveer 2,31m - te verrassen met een leip stiftje. Daarbij kwam helaas niet de voorsprong van Achates in gevaar, maar wel de lokale, laag overvliegende vogelstand. De kansen voor DAW volgden elkaar in rap tempo op, maar het net werd helaas niet gevonden. Aan de overkant voorkwam Dark Raver Janssen met een goede ingreep de 2-0. Na nog een stuk of 71 gemiste kansen voor onze oranjehemden floot de scheidsrechter af, waarmee een nederlaag tegen de zwakste broeder uit onze competitie officieel een feit was. Hierdoor gaat Das Vierte met een enigszins nare bijsmaak de winterstop in.

Tagged under Senioren