Voor beide ploegen was dit de eerste wedstrijd na een week waarin de polonaise in beide dorpen werd gelopen. Afgelopen zondag werd de competitie wedstrijd tegen Hapse Boys en voor Festilent tegen WHV afgelast. Een oefenwedstrijd voordat aankomende zondag de competitie weer begint kan dus zeker nuttig zijn!

Het duel begon wat rommelig van beide kanten, wat te maken zal hebben met het ritme. Veel balverlies bij balverovering en vaak weinig rust aan de bal. DAW had in de eerste helft wel duidelijk een overwicht in balbezit en het aantal kansen, maar helaas bleven deze onbenut.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, maar nu werden beide ploegen wat nauwkeurig in de passing. DAW had het balbezit en de kansen en Festilent probeerde er op de counter gevaarlijk uit te komen. In de 73ste minuut was het dan eindelijk raak. Noud de Looijer stond in buitenspelpositie, maar deed niet mee aan de aanval waardoor Corik Megens de bal voor kon brengen richting Dirk van de Hoogen. Hij schoot de bal tegen de keeper aan waarna de bal op de lijn bleef liggen en Robbert Knipping het laatste tikje gaf. De 2-0 viel 5 minuten later door een voorzet van Bas van der Ven op het hoofd bij Noud de Looijer, die goed binnen kopte. In de 84ste minuut ook nog de 3-0. Een afgeslagen bal belandt buiten de 16 meter voor de voeten van Erwin Christiaans, deze held weet hier wel raad mee en jaagt de bal strak boven in de linker bovenhoek.

Een rommelige eerste helft, gevolgd door een goede tweede helft waarin verdiend werd gewonnen van Festilent. Aankomende zondag zal er weer vol voor de winst worden gegaan in de strijd om de periode. Nulandia komt dan naar sportpark D'n Heuvel en de aftrap is om 14.30 uur!