• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

In China is 2016 het Jaar van de Aap. In Schaijk en omstreken is 2016 tot dusver echter het Jaar van Das Vierte. Dat laat natuurlijk ruimte voor makkelijke en onaardige grapjes, maar daardoor liet onze Oranje Armada zich niet uit het veld slaan. Sinds de schandalige nederlaag bij Achates 3 op 13 december van vorig jaar, werd er namelijk niet meer verloren en vol vertrouwen keken we dan ook uit naar de uitwedstrijd bij medemiddenmoter – dit is misschien geen woord, maar het allitereert wel als ware het een Suske & Wiske album – Berghem Sport 3.


De spelers van Das Vierte werden al om 08.45u verwacht en hoofdleider Van der Zanden moest zelfs al om 08.30u op defilé verschijnen. Als uitvinder van de beruchte spelregels over te vroeg, te laat en in de gong komen, kon hij natuurlijk geen verstek laten gaan. Toch wel: ruim acht minuten na dato liep onze ex-doelman met een ongepaste nonchalance het wedstrijdsecretariaat binnen. Hiermee was de toon gezet en niet veel later bewezen Daan ‘frietbakker’ Janssen en Rik ‘Ovum Magnus’ van Summeren dat keepers en linksbuitens inderdaad de enfants terrible van het team zijn: beiden ook te laat. Doelman Janssen had op zijn fietske vanaf de Hoevestraat echter een creatieve smoes verzonnen: er kwam geen paard uit zijn gang, maar er vielen vazen uit zijn kast. Daan had geen enkele van die vazen klemvast en uit vrees voor de niets ontziende wraak van vader en zelfbenoemd kunsthistoricus Jan, moest die bende eerst vakkundig opgeruimd worden.

Er werd ook nog gevoetbald. Op een veld dat evenveel kans maakt op de titel ‘Beste Grasmat van Nederland’ als dat RKC Waalwijk kans maakt om binnen twee jaar de Champions League in de wacht te slepen, had DAW niet veel moeite met Berghem Sport 3. Bart Janssen kon regelmatig ongezien achter een uitgeschoten graspol opduiken en had dan ook de tijd van zijn leven. De grootste kans in de eerste helft was voor Dennis ‘the menace’ Geurts, die er in zeventien instanties niet in slaagde om de vijandelijke goalie te passeren. Aan de overkant was Berghem Sport 3 daarna met een kopbal dicht bij een voorsprong, maar de door vazen klaargestoomde doelman van Das Vierte bracht knap redding. De verder redelijk gelijk opgaande eerste helft liep uit op een heus Frits van Turenhoutje: nulll – nulll.

Na de thee kregen de gastheren uit Berghem het zwaar te verduren. Niet alleen omdat Luuk ‘heb jij nog TIPS?’ Willems met al zijn slap gezever binnen de lijnen kwam, maar omdat Das Vierte het tweede bedrijf met zon en wind in de rug speelde. Das Vierte reeg de kansen aaneen, maar die waren helaas niet allemaal aan de ploeg besteed. Onder meer Robin ‘zolang ik goed speel ben ik fit’ van den Heuvel, Dennis ‘raketaandrijving’ Geurts, Japie ‘De kok met k-o-k.’ Jans en Mister Bookmaker kwamen in gevaarlijke scorings- of assistposities, maar verzuimden af te ronden of de bal af te spelen op vrij lopende medespelers. Toch zou Das Vierte één van haar kansen benutten: op aangeven van verdedigingsmartelaar Robin van den Heuvel kwam Dennis vrij voor de goal en die rondde beheerst af: 0-1! Aan de overkant hadden de oranjehemden niet meer te duchten dan wat onschuldige speldenprikjes en niets stond een nieuwe overwinning in de weg. Dat konden Hens van Hal en Lim van der Tinden niet verkroppen. Na een fijne inworp op zakhoogte verspeelde ‘het beest van het Hegveld’ het witte leder vijf minuten voor tijd aan de geelblauwe vijand. De achterhoede van Das Vierte was hierop niet berekend en de snelle voorzet belandde bij een volledig vrijstaande voorhoedenaar van de Bergemmerds. Met een matige tegendraadse inzet werd doelman Janssen verschalkt en daarmee kwam de even zure als onterechte eindstand op de borden te staan: 1-1.

Volgende week hoopt Das Vierte de ongeslagen reeks in eigen huis te vervolgen tegen HVCH 5. Komt dat allen zien.

Tagged under Senioren