DAW heeft in Haps de 2e periode in beslag genomen. Volkomen verdiend wonnen ze van Hapse Boys in een matige wedstrijd. De omstandigheden waren verre van optimaal, een slecht veld en een harde wind maakte een goede wedstrijd onmogelijk. Het “vuurwerk” kwam van de supporters!

Haps kwam als beste uit de kleedkamers en DAW moest dan ook al in de tweede minuut handelend optreden in de eigen zestien. Na elf minuten een corner van Alkdair Rodriques die door Corik Megens uitstekend tegendraads, met het hoofd, wordt gepromoveerd tot een doelpunt 0-1. DAW is vanaf dan de bovenliggende partij en krijgt een paar halve en hele kansen. De beste is voor Corik Megens, na goed voorbereidend werk van Marc Raaijmakers de reflex van de kleine doelman Wouter Peeters Weem van Haps is meer dan uitstekend. In de tegenaanval, vergeet Bas van der Ven de bal weg te werken. Tom Meijer profiteert optimaal en schuift de gelijkmaker binnen 1-1. Vijf minuten voor rust nog een kans voor Corik Megens, maar weer een goede redding van de keeper.

Na rust, nog een dominanter DAW, Haps krijgt geen enkele kans meer. Na tien minuten een voorzet van Mike van de Ven op Marc Raaijmakkers, deze brengt de bal direct weer in de zestien. De gebroeders Megens slagen er niet in om de bal tot doelpunt te promoveren. DAW wisselt en Bart Vos en Freek van Boekel komen in de ploeg. In de 68e minuut de bevrijdende 1-2. Weer is een hoekschop van Aldair de aanleiding, de bal komt bij de goed invallende Bart Vos. Bart controleert de bal matig maar de inzet verdwijnt in de linkerbovenhoek, de op het verkeerde been staande en uitglijdende keeper verbijsterd achterlatend. Bij de vele meegereisde supporters gaan de handen in de lucht. Dit gaat niet meer fout, mede door de stand op de andere velden. DAW inmiddels met vier A spelers in het veld krijgt nog twee kansen. De eerste is voor Rik Willems maar zijn schot wordt geblokt. Het slotakkoord is voor Mike van de Ven, vrij voor de keeper gezet, door de kersverse bruidegom Dirk van de Hoogen, lepelt Mike de bal over de keeper maar ook over het doel. De uitstekende scheidsrechter de Bruyn uit Panningen maakt er een eind aan en het feest barst los.

Door de overwinning is de tweede periode binnen. Maar nog belangrijker is de stand, koploper is Rhode, maar DAW blijft met een aantal clubs in het spoor. Na een paar biertjes wordt er langzaam gefluisterd over het “Venhorstscenario”. Met nog zes wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk, zeker met de periode in de achterzak. Geloof in eigen kunnen kan de sleutel zijn tot iets moois. DAW kan vrijuit voetballen, te beginnen zondag as. tegen het sterke FC Uden op het kunstgras in Uden. Wij zijn er weer bij.

DAW: Sylvester Rodrigues – Erwin Christiaans (55m Freek  van Boekel)– Rik Willems – Mark Megens –  Marc Raaijmakers (60m Bart Vos) – Bas van der Ven – Mike van de Ven – Robbert Knipping – Corik Megens  – Dirk van den Hoogen - Aldair Rodrigues ( 75m Jaap Maathuis)