• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW maakt geen kans meer op rechtstreekse promotie naar de tweede klasse na het verlies tegen Stormvogels’28. Wel gaat het de nacompetitie in en speelt in de eerste ronde tegen de winnaar van periode drie van de derde klasse C. Vermoedelijke tegenstander zal dan zijn of IVO uit Velden of Sportclub Irene uit Tegelen. Doel is nu om in de resteerde vier competitiewedstrijden in de “flow” te blijven en zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. In de wedstrijd tegen Stormvogels’28 viel het kwartje deze keer de andere kant op voor de DAW’ers.

DAW, begon voetballend aardig aan de wedstrijd. Na een klein kwartier spelen een vrije trap van Aldair Rodriques vanaf 30 meter, strak, met een stuit op het Limburgse doel, Mark Megens raakt de bal, maar het leder verdwijnt rakelings naast het doel. In de tegenaanval gelijk de 0-1. Vanaf rechts geeft Thomas Creemers de bal voor het doel bij de 2e paal. De bal wordt door Ingo Custers terug gekopt, waarna Carlito de Zeeuw de bal binnen frommelt. Vijf minuten later al de 0-2. Carlito de Zeeuw geeft een afgemeten voorzet, op de geheel vrijstaande Ingo Custers. Die de bal frank en vrij kan inkoppen, 0-2. DAW is in deze fase niet bij de les en de handige voorwaartse uit Siebengewald profiteren optimaal. In het laatste kwart van de eerste helft richt DAW zich wat op, maar tot grote kansen komt het niet. De laatste kans is voor Stormvogels vlak voor rust. Maar op de inzet van Bart Seegers, uit een vrije trap, brengt Silvester Rodriques redding.

Meteen na de thee de genadeklap voor DAW. In eerste instantie kan Silvester redding brengen, maar in de rebound is Tijn Wabeke er als de kippen bij om de 3-0 binnen te tikken. DAW probeert vanaf de aftrap meteen wat terug te doen. De voorzet van Stijn Lamers, vanaf rechts, wordt door Marc Raaijmakers bij de eerste paal ingekopt, maar keeper Jeffrey Koch brengt redding. Na een uur spelen een mooie combinatie tussen Mike van de Ven en Bart Vos. Bart legt de bal, met een mooi balletje achter de defensie, Mike loopt door en boogt de bal op de lat. DAW gaat wat meer naar voren spelen. De wedstrijd golft op en neer en kansen voor beide partijen. In de slotfase de meeste voor DAW, dat op zoek is naar een eretreffer. Bart Vos, Mark en Corik Megens, tweemaal, zijn er dichtbij. Bij de laatste actie blesseert Corik zich ongelukkig aan het hoofd. De hoofdwond ziet er ernstig uit. Maar na een kort bezoek aan de eerste hulp, voegt Corik zich weer bij zijn teamgenoten, wel met een hechting. Eindstand 0-3

Volgende week is DAW 1 vrij, het vervolgt de competitie weer op 24-4 met een uitwedstrijd tegen Avesteyn. Die ploeg vecht tegen degradatie. DAW zal azen op eerherstel.

Opstelling DAW; Sylvester Rodrigues – Erwin Christiaans (58m Bart Vos) – Rik Willems ( 45m Dirk van den Hoogen) – Mark Megens – Stijn Lamers - Marc Raaijmakers (70m Jaap Maathuis) - Bas van der Ven – Mike van de Ven – Robbert Knipping – Corik Megens - Aldair Rodrigues

Tagged under DAW 1