DAW heeft de uitwedstrijd tegen Avesteyn met gemak gewonnen. De Dintherse ploeg stelde teleur en DAW verzuimde om meer doelpunten te maken. Rust en eindstand 0-2. Boekel Sport verraste Rhode, dus de competitie is weer spannend.

DAW begon voortvarend aan de wedstrijd al in de vijfde minuut testte Aldair Rodrigues doelman Glenn Buermans. De keeper brengt redding met beide vuisten. Halverwege de eerste helft de 0-1, Bart Vos bedient met een dubbele combinatie Corik Megens, die vervolgens het leder in het doel schuift. Vijf minuten later is het Mark Megens, bij de 2e paal, die een corner van Aldair Rodriques tegendraads inkopt 0-2. Nog voor rust had de 0-3 moeten vallen. Beide keren stond Mike van de Ven aan de basis, in de afronding waren Corik Megens en Dirk van den Hoogen ongelukkig. Rust 0-2.

Na de pauze direct gevaar door Bart Vos, die de bal, rakelings over de kruising schiet. Twee minuten later het eerste wapenfeit van de gastheren, maar Silvester Rodriques brengt prima redding op de kopbal van de Avensteynse aanvaller. Na bijna een uur spelen een grote kopkans voor Robbert Knipping maar met veel geluk aan Dintherse zijde verdwijnt de bal, wonderwel niet in het doel. In de 70e minuut een mooi schot van Marc Raaijmakers, maar de keeper brengt redding in de korte hoek. Twee minuten later komt Marc Raaijmakers alleen voor de keeper door een goede combinatie met Aldair Rodriques en Bart Vos. Marc strand op de doelman. Een grote kans. Tien minuten voor tijd, Bart Vos brengt de bal voor het doel, waar Mark Megens staat om de bal in te koppen maar via een verdediger gaat de bal over het doel. Twee minuten voor tijd nog een lobje van Bart Vos maar de bal verdwijnt over het doel.

Een volkomen terechte overwinning van DAW tegen een uitermate zwakke tegenstander. DAW kon zich verwijten dat de score veel hoger had moeten uitvallen. Maar de drie punten zijn binnen en door de uitslagen op de andere velden doet de ploeg van Rob van der Ven weer volop mee om de titel. Zondag ontvangt het Vitesse’08 uit Gennep. Winst is dan noodzaak.. Dit zal geen eenvoudige opgave worden en alle steun van het thuispubliek zal dan ook meer dan welkom zijn.

Opstelling DAW; Sylvester Rodrigues – Jaap Maathuis ( 75 m Erwin Christiaans) - Bart Vos – Dirk van den Hoogen (60 m Freek van Boekel) – Mark Megens – Stijn Lamers - Bas van der Ven – Mike van de Ven – Robbert Knipping – Corik Megens –(40 m Marc Raaijmakers) - Aldair Rodrigues