DAW heeft thuis drie uiterst belangrijke punten gepakt. Het won in blessuretijd, nadat het in de 90e minuut nog op een 1-2 achterstand was gekomen. Door het verlies van Rhode heeft DAW een kampioenschap in eigen hand. Daarvoor moet het wel tweemaal winnen, te beginnen volgende week zondag, thuis tegen koploper Rhode.

DAW begon goed aan de wedstrijd en kreeg al in de 5e minuut een riante mogelijkheid. Aldair Rodriques besluit op goal te schieten, na een pass van Dirk van den Hoogen, waar aan de andere kant Corik Megens helemaal vrij stond. Een minuut later een kans voor Mark Megens door een voorzet van Corik Megens, maar Mark wordt van de bal gezet, de scheidsrechter wuift de vermeende overtreding weg. Na een kwartier spelen een uitstekende actie van Aldair Rodriques over rechts, de getrokken bal wordt door Corik Megens naast geschoten. Twee minuten later weer Corik Megens die de bal verovert en een vlammend schot lost, doelman Gerwin Noij redt echter prima. Na een half uur spelen het eerste wapenfeit van de bezoekers, Safa Kizir stoomt op en levert een venijnig schot af, Silvester Rodriques redt echter uitstekend. Net voor rust nog een scrimmage voor het Gennepse doel. Het levert echter geen doelpunt op. Rust 0-0

Na rust meteen de 0-1, de bloedsnelle Soufiane Dadda neemt de bal over links mee in de zestien en met een strakke schuiver, in de verre hoek, laat hij Silvester Rodriques kansloos 0-1. Vijf minuten later weer Dadda over links, ditmaal gaat zijn inzet voorlangs. Na ruim een uur spelen komt DAW op gelijke hoogte. Aldair Rodiques neemt een strakke lage vrije trap, rechts van de muur, die in het doel verdwijnt. 1-1. In de 75e minuut komt Safa Kizir alleen voor Silvester Rodriques, de Schaijkse keeper redt echter uitstekend. DAW komt goed weg. Drie minuten later een snoeiharde knal van Mark Megens op de vuisten van de Gennepse doelman. DAW dringt aan, maar aan de andere kant zijn de Limburgers ook gevaarlijk. 81e minuut een voorzet, Rik Willems kopt door, Mark Megens stuit met zijn kopbal op de doelman. Aan de andere kant een lobje van Dadda boven op de lat van de Schaijkenaren. Drie minuten voor tijd een vrije trap van Bas van der Ven, Mark Megens komt net te kort op in te koppen. In de 90e minuut het doelpunt van Vitesse’08. Een diepe bal op Dadda die onberispelijk de 1-2 binnenschiet. Wedstrijd gespeeld zul je denken maar de Schaijkse veerkracht is enorm. In de 92e minuut gaat Dirk van den Hoogen over het been van een Gennepse verdediger. De pas 18 jarige scheidsrechter van Osch is onverbiddelijk. Strafschop! Klus voor Silvester Rodriques, onverstoorbaar schiet Silvester de bal tegen de linkerkant van het doelnet. 2-2. DAW geeft nog een keer alles en is op jacht naar de overwinning. Na vijf minuten extra tijd krijgt het een hoekschop. Bas van der Ven is de nemer. Rik Willems torent hoog boven iedereen uit, bij de eerste paal en kopt de 3-2 binnen. Prachtig doelpunt. Niet veel later het eindsignaal, de ontlading, aan Schaijkse zijde is enorm de teleurstelling bij Vitesse’08 even groot.

Door deze winst krijgen we aanstaande zondag een topper van jewelste op den Heuvel. Koploper Rhode komt naar Schaijk en zal er niet gerust op zijn na twee verliesbeurten op rij. DAW krijgt de kans om voetbal geschiedenis te schrijven. We verwachten vele supporters, natuurlijk allemaal getooid met de oranje DAW sjaal!

Opstelling DAW; Silvester Rodriques - Mike van de Ven - Rik Willems - Mark Megens - Stijn Lamers - Bas van der Ven - Dirk van den Hoogen - Robbert Knipping (Bart Vos 60m) - Corik Megens - Freek van Boekel (Jaap Maathuis 70m) - Aldair Rodriques (Erwin Cristiaans 76m)