DAW heeft de kans laten liggen om koploper te worden van de Derde klasse D. Het domineerde het grootste deel van de wedstrijd en kreeg de beste kansen. Door het verlies van Margriet zijn de Ossenaren uitgeschakeld voor de titel. Stormvogels'28 is op gelijke hoogte gekomen met DAW en heeft ook nog een kans. DAW moet volgende week winnen bij Margriet en moet dan hopen op een uitglijder van Rhode. Die ploeg speelt dan thuis tegen Avanti’31, die moeten winnen om de derde periode te behalen. Stormvogels,28 ontvangt Boekel Sport, die op hun beurt ook nog spelen om een plek in de nacompetitie.

De wedstrijd is 18 seconde oud als de bal op de stip gaat voor Rhode. DAW verdedigt niet goed uit en Bas van der Ven vloert een Rhodense aanvaller. Paul Smeets maakt geen fout en scoort onberispelijk de 0-1. DAW gaat absoluut niet bij de pakken neer zitten en gaat volop op zoek naar de gelijkmaker. In de 18e minuut is het daar dichtbij als Mark Megens een voorzet van Rik Willems niet tot doelpunt promoveert. Drie minuten later is het wel raak. Een vrije trap van Freek van Boekel aan de rechterkant wordt bij de tweede paal goed gecontroleerd door Robbert Knipping, die vervolgens de bal onder doelman Paul van Heesch schuift. De dik verdiende gelijkmaker is een feit. Daarna krijgt DAW via Mark Megens en Bart Vos nog kansen op een voorsprong. Net voor rust het eerste echte gevaar van Rhode, maar Mart Krüsseman kopt ruim voorlangs. Net voor rust nog een schot van Dirk van den Hoogen, de bal verdwijnt tegen de ballenvanger. Rust 1-1.

Na rust is de wedstrijd meer in balans, Rhode voetbalt een beter tweede bedrijf, DAW gaat vrolijk door met het creëren van kansen. Teun Latijnhouwers neemt het DAW doel onder vuur. Silvester redt bekwaam. Na een uur spelen een diepe bal van Freek van Boekel op Bart Vos. Bart legt met hoofd terug op Aldair Rodriques, diens drop-kick gaat ruim naast. Drie minuten later een grote kans voor DAW. Geklungel in de defensie van Rhode zorgt ervoor dat Bart Vos alleen voor de doelman komt die in eerste instantie redt. Bart Vos brengt de bal opnieuw voor het doel, Dirk van den Hoogen schiet de bal net naast. Na driekwart wedstrijd een enorme knal van Freek van Boekel, doelman Paul van Heesch ranselt de bal uit de kruising, en houdt daarbij zijn ploeg in de race. Acht minuten voor tijd een voorzet van Koen van der Zanden, Joep van de Mortel mikt de bal ruim naast. Drie minuten voor tijd gaat Mark Megens goed door op de keeper, brengt de bal voor het doel bij Marc Raaijmakers. Met een sliding schiet Marc de bal over het lege doel, de kans op de overwinning. Eindstand 1-1

Volgende week speelt DAW bij Margriet uit, dat ook nog een kans heeft op de derde periode. Er moet dan gewonnen worden. Dan zijn we afhankelijk van resultaten op de andere velden. Het blijft spannend, zorg dat je erbij bent in Oss tweede pinksterdag.