• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Twee teams binnen de seniorenafdeling van DAW spelen de nacompetitie, namelijk DAW 2 en dames 1. Bij jeugd kan DAW B1 via de nacompetitie promoveren naar de hoofdklasse.

DAW 2
De ploeg van scheidend trainer Eric Goedmakers gaat op voor promotie naar de Reserve 1e klasse. Hiertoe moeten verschillende hordes genomen worden. In de eerste ronde van de nacompetitie speelt men tegen Rood Wit '62 2 uit Helmond. Deze club eindigde in de Reserve 2e klasse op een tweede plaats achter kampioen ZSV uit Zeilberg (Deurne) met 45 punten.

- Zaterdag 14 mei speelt DAW de uitwedstrijd om 18.00 uur in Helmond. Het adres van sportpark De Rijpel is Sportkomplex de Rijpel 1, 5709 NZ, Helmond.

- Maandag 16 mei speelt DAW 2 de thuiswedstrijd om 11.00 uur op D'n Heuvel.

Komt DAW 2 dit tweeluik door dan volgen er twee wedstrijden tegen de nummer 10 uit de Reserve 1e klasse: Schijndel/De Wit 2. Deze wedstrijden vinden plaats op zondag 22 mei en op zondag 29 mei. Wordt ook deze ronde succesvol afgesloten, dan volgt een finale op neutraal terrein op zondag 5 juni.

De regels zijn als volgt:
Indien na het spelen van deze twee wedstrijden nog geen beslissing door middel van wedstrijdpunten is verkregen, dan is het doelsaldo van deze twee wedstrijden beslissend. Is dit ook gelijk, dan wordt de tweede wedstrijd als volgt verlengd:

a) Onmiddellijk na het verstrijken van de 90 minuten wordt de wedstrijd, nadat er opnieuw is geloot voor beginschop of doelkeuze, met 2 x 15 minuten verlengd.

b) Na 15 minuten spelen wordt van doel gewisseld.

c) Is er, nadat 2 x 15 minuten is gespeeld, nog geen beslissing gevallen, dan wordt een beslissing verkregen door het nemen van strafschoppen op de wijze zoals omschreven in de “Spelregels veldvoetbal”.

Finalewedstrijd op neutraal terrein
Indien een finalewedstrijd op neutraal terrein in een gelijkspel eindigt, wordt er verlengd met 2 x 15 minuten. Is dan nog geen beslissing gevallen, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen.

 

Dames 1
DAW VR1 en SDOUC VR1 zijn gelijk geëindigd op de 10e en 11e plaats in de 1e klasse D. Een beslissingswedstrijd moet uitmaken wie uiteindelijk nummer 11 wordt in de 1e klasse D en rechtstreeks degradeert naar de 2e klasse vrouwen en wie uiteindelijk de nacompetitie in gaat.

De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 16 mei om 14.00 uur op sportpark Naederhuyse te Westervoort. Het adres is Brouwerslaan 7, 6931 AC, Westervoort.

Indien de beslissingswedstrijd na reguliere speeltijd in een gelijkspel is geëindigd, dan wordt de wedstrijd verlengd met 2 x 15 minuten en evt. strafschoppen conform de spelregels veldvoetbal.

 

DAW B1
DAW B1 beeindigde de competie in de 1e klasse als 3e, als hoogste geplaatste ploeg zonder periodetitel namen zij de periode over van kampioen Berghem Sport B1. In de eerste ronde van de nacompetitie neemt DAW B1 het op tegen Stiphout Vooruit B1.

De eerste wedstrijd is op zaterdag 14 mei om 14.45 uur thuis op D'n Heuvel.
Op zaterdag 21 mei volgt de uitwedstrijd bij Stiphout Vooruit, aanvang 15.00 uur.

 

Tagged under Senioren