• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW Dames 1 heeft een vol program. De nacompetitie start a.s. donderdag, maar afgelopen zondag mocht als tussendoortje de KNVB bekerfinale gespeeld worden. Het behalen van die finale was al een prachtige prestatie op zich, maar als je 'm mag spelen, dan wil je winnen ook! Tegenstander op Sportpark Molenhoek te Heythuysen was Dames 1 van het Geffense Nooit Gedacht, eveneens uitkomend in de Eerste Klasse D.

Deze twee teams troffen elkaar ook in de competitie en toen werden de twee onderlinge duels allebei gewonnen door Nooit Gedacht Dames 1. Op zondag 20 september 2015 was Nooit Gedacht in Geffen met 5-1 te sterk en de thuiswedstrijd in Schaijk eindigde op zondag 6 december 2015 in een 0-2 overwinning voor Nooit Gedacht. Waar DAW de competitie afsloot op een 10e plek en dus moet aantreden in de nacompetitie, deden de Geffense dames het beter met een 4e stek in de eindrangschikking. De balans sloeg vooraf dus door in het voordeel van de Geffense dames, maar de bal is rond en je start op 0-0. Kansloos waren de dames van DAW dus zeker niet.

En dat lieten ze zien, zeker in de eerste helft die met een 0-0 stand werd afgesloten. Helaas voor de Schaijkse dames werd het al snel in de tweede helft 1-0 in het voordeel van Nooit Gedacht. De DAW-dames schakelden een tandje bij en enkele minuten later bleef het verschil 1 doelpunt, maar stond er 2-1 op het scorebord, nog steeds in het voordeel van de Geffense ploeg. Weer enkele minuten later was het Schaijkse verzet gebroken en tekende Nooit gedacht de 3-1 stand aan om daarna nog uit te lopen naar 4-1. Moegestreden, teleurgesteld, maar toch ook trots op deze prestatie mochten de Schaijkse dames daarna hun medaille in ontvangst nemen.

Dames1 bekerfinale1

Dames1 bekerfinale2

DAW is trots op haar dames; laten we hopen dat ze de nacompetitie eenzelfde strijd leveren en zich weten te handhaven!

Tagged under Dames