• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW speelt donderdag de laatste wedstrijd van een prachtig seizoen. Het zou mooi zijn als men zichzelf zou belonen met een overwinning. Voor DAW is een overwinning een must. Bij verlies of een gelijkspel is men uitgeschakeld voor promotie.

Er zijn een heleboel scenario’s te bedenken voor de komende periode. Ook donderdag kan men promoveren maar dan moeten alle “ballen” naar DAW rollen. We gaan een poging doen om het uit te leggen. De poulewinnaars gaan rechtstreeks naar de tweede klasse, DAW kan donderdag nog geen poulewinnaar worden. Waarschijnlijk gaat ook de beste nummer twee door. U leest het goed, waarschijnlijk. Dit is namelijk alleen het geval als Heidebloem niet promoveert via de nacompetitie. Heidebloem houdt namelijk op te bestaan. Het verloor de eerste wedstrijd van Groene Ster met 1-0. Gaat Heidebloem alsnog door, dan speelt het een finaleronde, uit en thuis. Heidebloem moet dus verliezen of gelijk spelen.

Als Heidebloem dus wordt uitgeschakeld dan pas treedt het scenario in werking van de beste nummer 2 van drie poules. DAW kan donderdag bij winst als beste nummer twee promoveren. Maar dan moet Sparta’18 tegen UOW’02 gelijkspelen of verliezen. In de andere poule moet dan SVME winnen of gelijkspelen tegen SHH. Belangrijkste van dit hele verhaal: DAW moet zelf winnen. Geen eenvoudige klus tegen een goede ploeg uit de 2e klasse.

Trainer Rob van de Ven over donderdag; “Komende donderdag de laatste (na-)competitie wedstrijd (nummer 30) van het seizoen tegen tweede klasser ODC. Een wedstrijd die uiteindelijk zal gaan bepalen of dat we wellicht kans maken op promotie. Dit seizoen verdient maar één resultaat donderdag en dat is een overwinning. We zullen nog één keer alles geven om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Een mooie uitdaging om ons te meten met een hele aardige ploeg uit de 2e klasse H. Ondanks dat ze dan als 11e zijn geëindigd, hoor ik alleen maar positieve geluiden over het elftal en de club. Ze kunnen inmiddels weer beschikken over een aantal belangrijke aanvallende krachten waardoor dat ze over aardig wat scorend vermogen beschikken. Wel moet ODC twee spelers missen vanwege een schorsing. Wij zijn compleet, behalve Aldair die helaas de wedstrijd moet missen. Zonde dat de fantastische wedstrijd die hij zondag speelde op deze manier moest aflopen. Hopelijk valt zijn blessure mee en is hij weer snel verlost van het gips. Er zullen echter weer andere jongens op staan donderdag en uiteindelijk heeft het collectief geresulteerd in de positie waar we nu staan. Nu is het ook aan het collectief om het seizoen met een overwinning af te sluiten”.

Donderdag zullen veel DAW’ers afreizen naar sportpark Wagenaars, Essche Heike in Boxtel. Aanvang wedstrijd om 19.00 uur. Scheidsrechter is de hr. Kezer zijn assistenten zijn de heren Geurts en Weigergangs. Namens spelers en begeleiding tot donderdag.

Tagged under DAW 1