• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Met voetbalwetten valt niet te spotten, zo ook niet op Sportpark D’n Heuvel in Schaijk. Na de schaamteloze ruime nederlaag van Das Vierte van vorige week – een mager ensemble uit Uden bleek met 4-0 te sterk – was de vereniging onverbiddelijk: DAW 4 moest voor haar tweede bekerwedstrijd tegen SIOL 2 uitwijken naar het bijna helemaal verscholen gelegen veld achter de tribune. Das Vierte liet zich uiteraard niet ontmoedigen. Ook achter de tribune was de bal immers rond.

Daarmee was de Beker der Treurnis echter nog niet leeg. Nu we toch achter de tribune speelden, was het ook niet meer van belang om ons fatsoenlijk gekleed de mat op te sturen. Das Vierte moest het daarom doen met 15 maagdelijk witte Partytenten, om zo verwarring met de oranje tenues van onze bezoekers uit ‘Katwijk aan de Maas’ te voorkomen. Met shirts die zo ruim waren dat we ze makkelijk in onze sokken konden stoppen, bestormden we vol goede moed het veld.

Bij het betreden van de piste waren de ‘Oranje uitdragers van het voetbalperfectionisme’ even van de spreekwoordelijke wap. Michel van Orsouw leek klaar te staan om onze wedstrijd in goede banen te leiden, maar het wedstrijdformulier kondigde toch echt Ruud van Overvliet aan. Eenmaal bij de middenstip aangekomen bleek het een listige mop van onze gasten uit Katwijk: het ging om een Michel-look-a-like, die als grensrechter voor SIOL 2 in actie zou komen.

Alle goede en ambitieuze bedoelingen ten spijt en wellicht als gevolg van de afwijkende outfits, kwam Das Vierte al vrij vroeg in de wedstrijd op achterstand. De gastheren mochten een corner nemen en daarbij wist één van de vijandelijke oranjehemden het witte leder redelijk ongehinderd binnen te prikken: 0-1! Das Vierte deed niet onder voor haar Katwijkse tegenstander en kreeg de eerste helft een aantal kansen om wat terug te doen. Zo had Nick Zwaans raak kunnen koppen uit een corner van Mister Bookmaker en had Mister Bookmaker op zijn beurt weer meer kunnen doen met een lange bal van Ingmar Manders. Bij een latere corner controleerde één van De Siolnaren de bal opzichtig met zijn hand, maar dat werd door onze arbiter vreemd genoeg door vingers gezien. De beste kans van Das Vierte uit de eerste helft was voor Dennis ‘the Menace’ Geurts, die de bal op uitstekend aangeven van Teun ‘geen merels maar’ Zwaans van dichtbij binnen kon glijden. Die op voorhand kansrijke campagne ging helaas de mist in, waardoor we aan de thee nipten met een teleurstellende 0-1 achterstand.

Die teleurstelling werd aan het begin van de tweede helft al snel vermenigvuldigd met 17, toen de bezoekers direct op 0-2 kwamen. Goalie Daan ‘Ik ben keeper en mag dus te laat komen’ Janssen reageerde aanvankelijk uitstekend op een goed schot van de bezoekers. Helaas was de temperatuur van de bal hoger dan gedacht, waardoor hij hem alsnog los moest laten. Met dat scenario werd door één van de bezoekers al rekening gehouden en die kon de bal van dichtbij in tweede instantie alsnog binnenwerken: 0-2. De heren van Schoonzwemmen Is Ontzettend Lachen dachten hun feestje al te kunnen vieren en dat vermoeden kwam hen duur te staan. Als een elastiek van topkwaliteit toonde Das Vierte namelijk weer haar zo kenmerkende veerkracht. Long Back Lars gaf een lange bal om in te Leijsten, op de vrij staande Mister Bookmaker. Die nam de bal aan en met een linkse schuiver in de verre hoek stond de aansluitingstreffer op het bord: 1-2!

Een rommelige slotfase brak aan. De hemel oogde strak en blauw en er hingen dan ook geen doelpunten meer in de lucht. Althans… Burgt v/d Rick had vorige week al bewezen zich te pas en met name te onpas prima thuis te voelen op de vijandelijke speelhelft. Deze keer vroeg hij netjes toestemming om in de laatste minuten voorin als extra stormram te mogen fungeren. De vernietigende druk van Das Vierte leidde in de slotfase tot een al dan niet terechte hoekschop. Stormram Burgt besloot dat het met zijn lengte een goed idee zou zijn om die corner zelf te nemen en die broek-af-doen-zakkende logica pakte wonderbaarlijk goed uit. Iedereen ging onder zijn hoekschop door, behalve The Menace, die de bal bij de tweede paal snoeihard binnenkopte en daarbij de springkracht etaleerde van Olympisch springpaard Zenith.

Zo eindigde de wedstrijd alsnog als ware het een Sanne Wevers: in balans.

Tagged under Senioren