• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Vriendschappen moet je onderhouden en dan ontkom je er niet aan om zo één keer per anderhalf seizoen bij iemand op de koffie te gaan. Zo moet Frits van Turenhout althans gedacht hebben, toen hij zijn Peugeot 308 afgelopen zondag even voor het middaguur aan de Bossestraat in Schaijk parkeerde. Een kleine twee uur later was hij weer vertrokken, maar dat was precies lang genoeg om de uitslag van de seizoensopener van Das Vierte vast te pinnen op een teleurstellende 0-0.

DAW 4 kreeg deze zondag bezoek van Festilent 3. Op voorhand een belangrijk duel, omdat beide ploegen vorig seizoen in de lagere regionen van de ranglijst bivakkeerden. Das Vierte begon dan ook oppergretig aan de wedstrijd en het legde de spartelende blauwhemden meedogenloos haar wil op. Al snel werd duidelijk dat Das Vierte vandaag maar met één toto-uitslag genoegen mocht nemen: een eentje. DAW 4 was de baas op het veld en Festilent trok zich hoofdzakelijk op eigen helft terug. Naar mate de eerste helft vorderde liep het veld steeds verder af en na 45 minuten lag de ene speelheft ongeveer 9,62m lager dan de andere. Oorzaak: een oranje stormloop en kansenregen op het doel van Festilent. Onder meer Kleinzerige Helm – hierover later meer – was dicht bij een treffer, maar zijn inzet in de korte hoek bleef helaas ergens plakken. Ook de Grote JVL, Bart Derks en Chefkok Jans hadden uitstekende mogelijkheden om de Heersers van Das Vierte op 1-0 te zetten. Helaas bleken de netten in het doel ernstig allergisch voor een leren bal, waardoor die zeer verdiende voorsprong er maar niet zou komen. DAW 4-goalie Janssen had vooral de uitdaging om wakker te blijven, wat met het oeverloos en slaapverwekkend gezwets van het duo Luuk-Burgt in de achterhoede uiteraard niet meeviel.

In de tweede helft was het tijd om ook de andere kant van het veld plat te trappen, om het ontstane hoogteverschil weer netjes weg te werken. Alle terreinknechten van dienst konden opgelucht adem halen, want ook in de tweede helft was het krachtverschil tussen beide ploegen schrikbarend. Festilent beperkte zich tot een potje ingraven en tijdrekken en het was aan de Gladiatoren van het Oranje Legioen om een gaatje in de Zeelandse muur te vinden. Invaller Dennis ‘roadrunner’ Geurts veerde met de sprongkracht van de clubkampioen van de Keniaanse Massai-stam van de grond, torende hoog boven zijn directe verdediger uit en kopte de bal knap tegendraads in. Helaas stond de lat de openingstreffer in de weg en had de Zeelandse poortwachter het geluk dat onze Grote JvL in de rebound de hoek niet kon vinden. Ook Kleinzerige Helm – hierover later meer – was met een kopbal dicht bij een doelpunt, maar het lot bleek Das Vierte deze zondag niet gunstig gezind.

Als je hem zelf niet maakt, dan valt hij vaak aan de overkant en die tegeltjeswijsheid had ook deze middag zomaar weer van pas kunnen komen. Goalie Janssen had een aanval van de Zeelanders eenvoudig kunnen onderscheppen door uit zijn hok te komen, maar hij was net bezig op p. 29 van zijn stripboek ‘Ik heb geen reet te doen’. Gelukkig was hij op tijd weer bij de les en wist hij de vijandelijke inzet met een knappe redding onschadelijk te maken. Das Vierte deed er alles aan om de driepunter nog uit het vuur te slepen en bij de één is ‘alles’ helaas net wat minder dan bij de ander. Kleinzerige Helm had zich enorm ingespannen om drie sprintjes te trekken tegen een door hem zelf benoemde ‘mafklapper’ en dat was twee sprintjes teveel. Gelukkig was zijn idool 'Medisch Centrum' Akram bereid om hem met zijn krampjes naar de kant te helpen. Hierdoor mocht Leijs van Larsen nog een minuutje als linkshalf figureren, maar ook dat bleek niet het ei van Columbus: nullll – nullll…

Tagged under Senioren