DAW won verdiend van Avanti’31. Behoudens het eerste kwartier was de ploeg van Rob van de Ven de bovenliggende partij. Het had met ruimere cijfers kunnen winnen als het vizier van met name Bart Vos wat scherper was afgesteld. Bij Avanti'31 werd Geert van Heeswijk gemist, de sterke middenvelder is geblesseerd.

Avanti begon sterk aan het duel. In de achtste minuut wordt de voorzet van links door Rick van Lier tegendraads op de lat gekopt. Silvester Rodriques was kansloos geweest. Vijf minuten later komt Koen van Engeland alleen voor Silvester Rodriques maar de Schaijkse keeper is ijzersterk in dit soort duels en voorkomt een treffer. Na een kwartier komt DAW meer en meer in de wedstrijd. Avanti’31 krijgt nauwelijks nog kansen en moet ver terug. Na een kwart wedstrijd een vrije trap van Rens Wijnakker, Mark Megens kopt de bal tegen de Schjindelse doelman. Na een dik half uur spelen is het wel raak. Mike van de Ven legt de bal achter de verdediging, Bart Vos is weg en legt de bal voor het doel. De bal wordt tot corner verwerkt. De corner vanaf rechts van Rens Wijnakker is perfect. Robbert Knipping slaat de bal, met het hoofd, via onderkant lat, bij de eerste paal, tegen de touwen. De verdiende 1-0 is een feit. Voor rust heeft Bart Vos tot tweemaal toe de 2-0 op de schoenen. Maar beide keren, alleen voor de keeper, kan Bart de bal niet tot doelpunt promoveren. Rust 1-0

Na rust probeert Avanti’31 wat terug te doen maar het is DAW dat gevaarlijker is. Verdedigend verdienen de oranjemannen een groot compliment, Niels de Groot speelt een uitstekende partij tegen de lastige Jody van de Burgt, Rik Willems, legt Rick van Lier het zwijgen op. De spits van Avanti’31 heeft het moeilijk tegen de voorstopper van DAW. Na een uur spelen heeft Robbert Knipping de bal voor het inkoppen bij de 2e paal maar de bal gaat rakelings naast. Het venijn zit hem in de staart. Na een onschuldig grondduel is het Renzo Brus die terrecht direct rood krijgt van scheidsrechter Grens wegens natrappen. Vijf minuten later mag Rik Willems gaan douchen na zijn tweede gele kaart. De balans is weer terug qua spelersaantallen, tien tegen tien. Vijf minuten voor tijd de genade klap, Marc van Heesch word weggestuurd door keeper Silvester Rodriques, grensrechter Gevers ziet een buitenspelsituatie maar op de tribune is vriend en vijand het eens,  de assistent grensrechter van Avanti is abuis. Nog belangrijker, ook scheidsrechter Grens ziet hier geen buitenspel zodat Marc de bal onder keeper van Kaathoven door kan schieten 2-0. Hierna krijgt Bart Vos nog een kans maar het schot van Bart gaat een paar meter over. Eindstand 2-0.

Een goede overwinning van DAW. Trainer Everaerts van Avanti’31 “als we het eerste doelpunt maken wordt het een hele andere wedstrijd”. Trainer Rob van de Ven van DAW “het eerste kwartier was Avanti’31 de betere ploeg. We mogen niet klagen dat het toen 0-0 bleef. Hierna komen we beter in de wedstrijd. Na de 1-0 moest Avanti meer komen, wat ze liever niet doen. In de omschakeling lag veel ruimte, We hadden het eerder moeten beslissen. Uiteindelijk een verdiende overwinning”.

Volgende week komt oud trainer Henry van Wanrooij met V.V. Handel op bezoek. De ploeg uit het bedevaartsoord is nog puntloos. Maar van onderschatting kan geen sprake zijn. Ook nu weer, zal de basis een goede wedstrijdinstelling moeten zijn.