• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De smaak van kalkoen hangt niet alleen af van de hoeveelheid zout en de totale bereidingstijd die hij in de pan heeft doorgebracht, maar ook van hoe je als voetbalteam een winterstop ingaat. Voor Das Vierte was het daarom van cruciaal belang om er tegen ongeslagen koploper TOP 3 een mooie pot van te maken. Op het mooie en met veel zorg en toewijding aan ons toegewezen Veld 2 maakten onze trouwe en hoopvolle toeschouwers zich daarom op voor een Adelaarshorstige sensatie.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de vedetten van DAW 4 eerst nog geconfronteerd met de lelijkste voetbalschoenen sinds de nobele voetbalsport aan de overkant van de Noordzee bedacht werd. Mas Bartens besefte dat hij met een trainingsopkomst van 22,7% op het veld de blits niet kon maken en besloot dat dan maar met zijn schoenen te doen. Met opperlelijke fel oranje schoenen die op elke denkbare manier vloekten met de rest van zijn outfit ging hij de warming-up in. Goedkoop is duurkoop zo bleek, want nog voor het einde van de warming-up was het voor hem al einde verhaal met een hamstringblessure.

Das Vierte kon dit weekend beschikken over de geroutineerde en meest begeerde doelman van DAW: Stefan ‘de onverzettelijke’ van Summeren. De verwachtingen waren zeer hoog gespannen, zo bleek toen Leijs van Larsen dacht dat hij het met een veel te korte terugspeelbal af kon doen. Nog voordat ‘De Onverzettelijke’ zijn diesel in de tweede versnelling had staan was de uit-spits al bij de bal, maar onze ervaren goalie kon hem nog net op tijd naar buiten drijven en de hoek verkleinen, waardoor het 0-0 bleef. Even later zou TOP toch doel treffen, toen de sterke spits van TOP een lange bal in één beweging klaar legde voor zijn linkerbeen en snel uithaalde: 0-1. Das Vierte had in de beginfase moeite met de organisatie, maar kwam er af en toe toch gevaarlijk uit. Bij één van die gelegenheden was het ook direct raak. DAW 4-reisoperator Thomas ‘Cook’ van Boekel stuurde Rickett van de Helm weg, die – uiteraard met een sliding – beheerst de gelijkmaker aantekende: 1-1! Das Vierte had het duel daarna aardig onder controle en kon de goed voetballende tegenstander dankzij een goede organisatie prima van het lijf houden. Bij een spaarzame kans van TOP konden we terugvallen op een uitstekende reflex in de korte hoek van De Onverzettelijke van Summeren. Eén keer was de organisatie helaas toch ver te zoeken en dat kwam de oranjehemden direct duur te staan. Uit een lastige hoek werd het vlak voor de thee alsnog 1-2.

Das Vierte was uiteraard nog lang niet verslagen en kwam strijdbaar uit de catacomben. Stevige duels werden niet geschroomd en daar hadden de rood-witten de nodige moeite mee. Zelf lieten zij zich overigens ook niet onbetuigd en één van die overtredingen leverde de uitploeg een gele kaart op. Daarvan werd optimaal geprofiteerd, want het was tien minuten lang oranje-boven. Na een mooie aanval over verschillende schijven kon Mister Bookmaker uithalen op rand zestienmeter, maar daarbij miste hij helaas de bal. Een andere lezing is dat zijn vernuftig en geniaal ingelast overstapje helaas niet begrepen werd door Luuk ‘zievertes’ Willems. Toch zou de 2-2 er komen. Na een onluukse mooi indraaiende voorzet vanaf links ging roadrunner Geurts met maar één doel de lucht in: de bal binnenkoppen. Met een knappe kopbal onder druk van zijn tegenstanders slaagde hij in die missie: 2-2! Das Vierte rook bloed tegen een steeds grijnzigere tegenstander en niet veel later werd Roadrunner Geurts op de achterlijn van zijn sokken geduwd door de keeper: penalty! Japie ‘Tomatensoepspecialist’ Jans pakte dit cadeautje dankbaar en beheerst uit: 3-2!

Het humeur van de Ossenaren nam Maarten van Rossumiaanse vormen aan en daarmee haalden zij vooral zichzelf uit de wedstrijd. Na een lange bal van Mister Bookmaker sneed Roadrunner Geurts goed naar binnen, maar zijn vrije baan naar de keeper werd met een overtreding versperd. De goed fluitende leidsman kon niet anders dan een rode kaart tonen en weer kreeg het humeur van de bezoekers een klein tikje te verwerken. De aanmeldingen voor Praatclubs en Anti Frustratie Inspiratiesessies stroomden in die fase binnen. Die rode kaart – in combinatie met een toch al mindere conditie van de oude Ossenaren – gaf de Das Viertenaren lucht en vertrouwen. Met de bezieling waarmee Bassie ooit wekelijks ‘He Adriaantje!’ riep, knokten de oranhemden voor iedere meter. Het vertrouwen groeide met de minuut en dat bleek onder meer uit een zoneverdedigende Thomas van Cookel, een uitstekend spelende Hens van Hal, een ontroerend 1-2tje tussen de Zieverende Luuk en de Glijdende Helm en een Circus Renzachtige gallery play van Leijs van Larsen.

Vlak voor tijd tekende MVP Roadrunner Geurts op aangeven van Helm voor de beslissende en bevrijdende 4-2 en daarmee was de Adelaarshorstige sensatie een feit. De koplopers dropen zeurend, sip en droevig af en beklaagden zich over van alles en nog wat. Naar verluidt kwamen ook de gestegen olieprijzen en de hogere werkeloosheid in de metaalsector nog bij de scheidsrechter voorbij, die zich daardoor wijselijk niet liet intimideren. Das Vierte zat ondertussen al in de kantine, waar zelfs ‘dinges’ van DAW 1 bereid was om als beloning een pilsje voor ons te halen. De winterstop was officieel een feit en het bleef nog lang onrustig aan de Bossestraat...

P.S.: de vegetariërs onder u mogen de kalkoen uit zin 1 vervangen door courgettesoep.

Tagged under Senioren