• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Op deze allitererende en Suske&Wiske-achtige ‘Zonnige Zondag’ werden de vedetten van 4 verwacht in een gehucht dat er in vergane tijden op wonderbaarlijke wijze in geslaagd is om stadsrechten te verwerven: Ravenstein. De thuiswedstrijd ging eerder dit seizoen gewonnen, dus we waren niet van plan om ons dit keer om de tuin te laten leiden. Toch viel hieraan niet te ontkomen. Niet misleid door de tegenstander, maar door Leijs van Larsen. Hij leidde ons schaamteloos om de kantine van Ravenstein, om na een onnodige wandeltocht van ongeveer 32 minuten alsnog bij kleedlokaal 9 uit te komen.

Das Vierte kwam desondanks voortvarend van het perron en dat kon niet gezegd worden van onze geelzwarte tegenstrevers. Das Vierte domineerde en Ravenstein 2 wist zich geen raad met een keer op keer opstormende Thomas ‘Alves’ van Boekel. Eén van die goede voorzetten kwam terecht bij de Grote JVL, maar die verzuimde om Das Vierte al vroeg in het duel op voorsprong te zetten. Niet veel later was het toch raak: op knap voorgeven van opnieuw ‘de Thiago Alves van de Lage Landen’ kon Mister Bookmaker bij de tweede paal overtuigend raak koppen: 0-1! De hongerige Oranjehemden waren nog lang niet verzadigd en kregen in het eerste half uur via onder meer Mister Bookmaker en de Helm nog goede kansen om de voorsprong te vergroten. In de 33e minuut kon Das Vierte opnieuw opstomen en Thomasiago Alves had zijn brommer alweer opgestart aan de zijlijn. Helaas leed onze Grote JVL duur balverlies in het centrum (lees: centraal op het veld, NIET midden in de stad, red.), waardoor de Schaijkse achterhoede totaal uit positie toe moest kijken hoe de vijand er vandoor ging. Door een zeer lokale tegenwind kwam onze achterhoede in de achtervolging geen steek dichterbij en ook Goalie Janssen – helaas niet transfervrij verkast naar De Rakt – kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1. Hierna was de fanatieke angel uit de Das Viertiaanse wesp en met een teleurstellende gelijke stand doken we de catacomben in.

In de tweede helft probeerde Das Vierte het nog wel even, maar het niveau van de eerste 25 minuten werd helaas niet meer gehaald. Waar we in de eerste helft met tikkie-takkie voetbal nog het niveau van een halve finale Champions League aan wisten te tikken, kwamen we in de tweede helft niet tot veel meer dan de gezapigheid van een degradatiekandidaat in de Zesde Reserveklasse van de Nepalese Onderafdeling (voor de meeschrijvers: de Eesti Karikas 6b - zondag). Tot overmaat van ramp wist de kwalitatief zeer beperkte Ravensteinse vijand wél tot scoren te komen. Lim van der Tinden riep ‘JIJ!!’ naar onze goalie die zich nog op ongeveer 23 meter van de bal bevond en die inschattingsfout werd – vermoedelijk vanuit buitenspelpositie – afgestraft: 2-1. Wat volgde was een zeer pover en ijzingwekkend stil restant van het tweede bedrijf. Toch werd het nog bijna 2-2, toen Dennis The Menace er bijna in slaagde om de bal bij de tweede paal binnen te lopen. Het laatste serieuze wapenfeit van Das Vierte kwam op naam van Teun ‘Jans’ van der Zanden, die zich in de slotfase met gevaar voor eigen kunstgebit op de noppen van een voetbalschoen stortte. Dat bleek onverstandig: 4-0 voor de voetbalschoen. Hoewel de frivoliteit van het Schaijkse ensemble met de wissel van ‘Jans’ direct weer terug keerde, bleek de resterende speeltijd te kort om nog wat aan de pijnlijke eindstand te veranderen. Zo miste Das Vierte helaas de stoptrein in Ravenstein.

Tagged under Senioren