DAW 6 mocht in haar 2e wedstrijd aantreden tegen Festilent 6. De vele personele problemen (van de 19 man op de lijst hadden we er precies 11 tot onze beschikking) werden opgevangen door het lenen van Tim v/d Linden en Niels v/d Bogaert (bedankt voor het meespelen!). Met Jop van Oort aan de fluit als vervanger van de zieke Martijn de Graauw werd aan de wedstrijd begonnen. DAW begint sterk aan de wedstrijd en er wordt fanatiek gevoetbald. Met een snelle aanval van Jaap, na zo'n 5 minuten gespeeld te hebben, kreeg Stijn een goede kans na een uitstekende voorzet van Jaap. Helaas belandde de bal niet in de goal maar ging deze voorlangs.

Na zo'n 10 minuten ontstaat er een boeiend conflict tussen Edward en de leiders van Zeeland, omdat de directe tegenstander van Edward, volgens hem, iets te fanatiek doorging met gestrekt been op Edjes enkel. Gelukkig had Jop als scheidsrechter de wedstrijd onder controle.

Er wordt verder redelijk aardig gevoetbald en beide partijen blijken voor de volle drie punten te gaan. Na ongeveer 20 komt DAW op voorsprong na een goede voorzet van Niels, waarbij Bjorn de bal over de keeper en verdediger de goal in kopt. Meteen nadat de 1-0 op het denkbeeldige scorebord van veld 2 staat, komt Jaap na een goede dieptepass 1 op 1 tegen de keeper te staan, waarbij die laatste de bal niet in de handen durfde te pakken omdat hij te ver uit zijn goal gekomen was. Helaas ging de bal er niet in omdat de keeper in tweede instantie toch redding kon brengen.

DAW verdedigt sterk en de enige kansen die de mannen uit Zeeland krijgen zijn enkele afstandsschoten, maar vanaf de 31ste minuut tot en met de rust is Festilent de ploeg die voetbalt en DAW de ploeg die achteruit moet.

In de tweede helft begint DAW, na enkele wissels, opnieuw sterk. Wel heeft Oelie enkele problemen met zijn scheenbeschermer, waardoor men in de verdediging van DAW en in de aanval van Festilent verscheidene keren een zwarte scheenbeschermer kon vinden.

De tweede helft gaat daarna redelijk gelijk op, waarbij nog een goal van Festilent afgekeurd wordt i.v.m. buitenspel. Johan keept een zeer sterke wedstrijd en houdt een aantal belangrijke ballen uit de goal, zoals een kopbal uit een corner en (in de laatste minuut) een erg grote kans na een knap uitgespeelde kans van Festilent.

DAW krijgt echter ook een aantal goede kansen in de tweede helft, waarbij zij een enkele keer niet in staat zijn om een ‘man-meer' situatie uit te spelen.
De eindstand blijft 1-0 in het voordeel van DAW en heeft met 6 punten uit twee wedstrijden de koppositie in onze 5e klasse! Een veelbelovende start dus voor DAW 6, hoewel we nog niet echt goed voetbal hebben kunnen laten zien. Hopelijk komende zondag wanneer we op de fiets afreizen naar het 2e van Achilles Reek. Na deze wedstrijd weten we echt waar we staan (zij scoren makkelijker, maar krijgen ze ook makkelijker tegen), hoewel duidelijk mag zijn dat we hoe dan ook niet gaan verliezen van Achilles! Eigenlijk is voetbal veel makkelijker dan het orakel uit Betondorp ons doet geloven. Het komt hier op neer: als wij scoren en hullie nie, dan winnen we!