• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Tijd voor een update van de topscorerslijst allertijden van DAW 1. De nieuwe lijst is bijgewerkt tot en met het seizoen 2016-2017. Nieuw is dat we zijn gaan tellen vanaf de oprichting in 1939. Ook van de oudere competities was, en is er nog het een en ander te vinden. Deze hebben we ingevoegd.

In totaal scoorde DAW 1 vanaf de oprichting, in competitie, nacompetitie en promotiewedstrijden tot einde vorig seizoen 3293 doelpunten. Daarvan hebben we er 2687 boven water kunnen halen, in procenten 81,6%!

Waar zijn er nog meer doelpunten te vinden? In het clubblad de “DAW’er” die onze Schaijkse jongens naar Indië gestuurd kregen stonden altijd de uitgebreide wedstrijdverslagen van DAW 1. Van die DAW’ers zijn er bij ons nu drie bekend. Maar er moeten er nog meer zijn. Wie kan het DAW archief helpen aan deze unieke stukken. Het clubblad werd 4 x per jaar gemaakt en verzonden, maar ook in Schaijk kon men zich er op abonneren. Ook van het eerste kampioensjaar (1942) zijn er veel doelpunten bekend, daarover meer in de komende DAW’er, die binnenkort verschijnt.

Wat we binnenkort ook online willen krijgen zijn de wedstrijden van DAW 1 vanaf de oprichting, met daarbij de uitslag, de doelpuntenmakers, evt assist en evt wedstrijdverslag. Alles natuurlijk zover bekend.

Klik hier om de topscorerslijst allertijden te bekijken.

Tagged under Voetbal