DAW was het eerste half uur de bovenliggende partij. Nadien was de wedstrijd gelijkwaardig. Het gelijke spel was onnodig en DAW deed zich tekort.

In de zesde minuut het eerste gevaar van Excellent, Chris van Duijnhoven zet vanaf links voor, de inzet van Rick Koulil gaat maar net langs de paal. Daarna is DAW de overheersende partij, Robyen van der Heijden zet op rechts goed door de voorzet is hard, laag en strak, Bart Vos “schrikt” van de kans en schiet naast. Na een klein kwartier mooie een-twee van Niels de Groot en Bart Vos over de linkerkant Niels vrij voor de keeper maar vindt de voet van de doelman. In de tegenaanval is het Rick Koulil die in riante positie naast mikt.
Drie minuten laten een schitterende pass van Freek van Boekel op Bart Vos. Het vlagsignaal, van de sportieve grensrechter Cornelissen, blijft uit, Bart besluit met een prachtige hoge stift over de doelman Gido Lenkens, 1-0. Halverwege het eerste bedrijf voorzet Freek van Boekel kopbal Robbert Knipping 2-0. Twee minuten later een riante kans voor Siem van Merwijk, via een verdediger, corner. De hoekschop van Freek van Boekel vindt Corik Megens, de bal wordt van de doellijn gehaald. Tien minuten voor rust een snelle uitbraak over de links,Chris van Duijnhoven is snel, de voorzet op maat, de afronding van Timo Cornelissen perfect 2-1. Rust

Na de pauze een rommeliger spelbeeld, Excellent kruipt uit zijn schulp en DAW wordt slordiger. Na driekwart wedstrijd een goede redding van Rick van Aalst, Rick tikt de voorzet/schot uit de kruising tegen de lat. Aan de andere zijde een mogelijkheid voor Niels de Groot, maar het schot gaat een meter naast. En kwartier voor tijd, balverlies op het middenveld, Mark Lamers wordt weggeduwd door Roel Verberk, de aanvaller rommelt verder en scoort beheerst in de korte hoek, 2-2. In de laatse minuut een mooie voorzet van Mike van de Ven, de kopbal van Corik Megens is knap, via de grond en de handen van de keeper niet in het doel, eindstand 2-2.

DAW deed zichzelf tekort, door in de eerste helft niet meer afstand te nemen. Excellent bleef erin geloven en vocht zich naar een gelijkspel. Het kampioenschap is nu wel uit zicht en als winnaar van de eerste periode, kan men zich opmaken voor de nacompetitie. Zondag uit naar Vianen Vooruit. De ploeg van trainer Niels Voet strijd nog om het kampioenschap en samen met Berghem Sport om de derde periode. DAW zal zich niet willen laten slachtofferen. Het heeft er alle belang bij om zo hoog mogelijk te eindigen, dit ivm het verdere verloop van diezelfde nacompetitie.