Op het knusse veld in Hout Blerick van HBSV heeft DAW een grote en verdiende zege behaald. Met de rust leidde het al met 0-5, na rust werd het halve dozijn volgemaakt en vertrok de volle bus met de finaleplek van de nacompetitie in de tas richting Schaijk. Daar wacht volgende week Berghem Sport dat Nooit Gedacht opzij zette in Geffen.

Gelijk al in de derde minuut is het raak, de hoekschop van Freek van Boekel wordt door Mark Megens vanaf de rand van het vijf meter gebied ingekopt, 0-1. H.B.S.V. moet aan de bak, het kan niet meer achterover leunen, het pompt de ballen naar voren en probeert vanuit daar de tweede bal te winnen, om zo aan voetballen toe te komen. Na tien minuten komt Daan van Lare over de rechterkant goed door, de voorzet is echter net te hoog voor de inkomende en vrijstaande Dominique Bosman. Halverwege de eerste helft, Bart Vos legt terug op Corik, de inzet is niet scherp genoeg.
Net na de drinkpauze een mooie pass van Freek van Boekel door het hart van de defensie. Bart Vos controleert, de stift is fabuleus!!, de bal zeilt onder de deklat binnen, 0-2.
Na een half uur schietkans Freek van Boekel, via de onderkant van de lat springt de bal het veld weer in. Vijf minuten voor rust, Corik Megens verovert de bal, gaat goed door en legt perfect af op Bart Vos, die beheerst de 0-3 op de borden brengt. Twee minuten later, pracht pass Robbert Knipping door het midden, Bart Vos op tempo langs de doelman en scoort zijn zuivere hattrick, 0-4. Nog voor rust scoort Bart Vos ook zijn vierde achter elkaar in één helft, de zgn. “dubbele hattrick”. Freek van Boekel brengt de assist aan Bart Vos, wederom omspeelt hij de doelman en scoort, 0-5!

Na de pauze starten de Hout-Blerickers goed, het krijgt een aantal mogelijkheden, maar tot succes zal het niet leiden. Na dik een uur voetballen, Robbert Knipping krijgt de kaats van Corik Megens, Robbert speelt Corik in de diepte aan, de afronding, is zuiver, door de benen van doelman Jules Peeters, 0-6. DAW gaat wisselen en krijgt nog kansen, de mooiste is het schot van Siem van Merwijk, de jongeling kan zijn harde werken deze middag niet belonen met een doelpunt. Het venijnige schot belandt op de handen van doelman Peeters.
Vijf minuten voor het einde een vrije trap van Freek van Boekel net over de kruising. Het slot akkoord is voor H.B.S.V. Oud prof van o.a. VVV en Roda JC, Ken Leemans wil graag afscheid nemen met een eretreffer, het is de sympathieke speler niet gegund. De kopbal spat op de lat uiteen. Scheidsrechter Vereijken vindt het na 90 minuten welletjes. De jonge scheidsrechter met zijn neutrale assistenten kunnen terug kijken op een prima wedstrijd.

DAW was deze middag dodelijk effectief, het won overtuigend. Volgende week een finale tegen Berghem Sport. Geen eenvoudige opgave. De Berghemnaren hebben een mix van ervaring en jong talent. DAW zal wederom top moeten zijn om ook deze laatste klus te klaren. Na twee uitwedstrijden volgt nu de finale op ons eigen sportpark. De regio zal uitlopen voor deze “clash”, gaat DAW geschiedenis schrijven? Zorg dat je erbij bent.