• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW en Venhorst zijn eigenlijk bijna een uitzondering, beide teams doen het louter en alleen met eigen jongens. Hechte dorpsclubs, jongens die binding hebben met de club. Het echte amateurvoetbal. Venhorst profiteert al jaren van een uitstekende lichting, het knokte zich vorig jaar knap naar handhaving, met zelfs nog kans op een periode. DAW promoveerde in “blessuretijd” naar de 2e klasse. Zondag ontvangt het dus Venhorst. Het is de 7e ontmoeting in een thuisduel in competitie of nacompetitie. Hieronder de andere ontmoetingen

29-04 2007 DAW- Venhorst 0-1(onbekend)
19-05 2011 DAW- Venhorst 1-2 Dirk Bevers 0-1 Mike van Son 1-1 Jeroen Emonds 1-2 (nacomp)
22-04-2012 DAW- Venhorst 4-1 Bas v.d. Ven 1-0 (p) ed. Maikel van Orsouw 1-1 Robbert Knipping 2-1 Ron Appelhof 3-1 Brian Peters 4-1.
15-12-2013 DAW- Venhorst 1-2 Tom van de Boogaard 0-1 Thijs van Sleeuwen 0-2 Mark Megens 1-2
09-11-2014 DAW- Venhorst 1-2 Noud de Looijer 1-0 Sam van Lieshout 1-1 Thijs van Sleeuwen 1-2
13-11-2016 DAW- Venhorst 1-0 Mark Megens 1-0

Altijd leuke wedstrijden, veel namen die ook zondag op het wedstrijdformulier zullen prijken, we spreken kort met Freek van Boekel over het seizoen tot nu toe en het aankomende duel. Freek vorig jaar goed voor 14 assist in de competitie, 5 in de nacompetitie, en 4 in de beker. Dit seizoen staat de teller in de competitie alweer op 2, tijd om eens het één en ander van Freek zelf te horen.

Freek; “Al twee wedstrijden op rij gaan we met een achterstand de rust in, terwijl we niet onder doen voor onze tegenstander. Gelukkig hebben we een team die vertrouwen heeft in elkaar, waarbij we in de rust ook tegen elkaar durven te zeggen wat er beter moet. Hierdoor zie je dat we al twee keer de wedstrijd na de rust weten te kantelen, waardoor we ook verdiend de punten pakken. De reden dat we het langer vol houden dan misschien de afgelopen jaren, heeft onder andere te maken met de goede trainingen van Henk. Hierdoor zijn we dit jaar een stuk fitter en kunnen we tot het laatste moment nog een doelpunt maken. Ook als team staan we dit jaar compacter en meer als blok, waardoor we ook minder onnodige en vuile meters hoeven te maken. Venhorst heeft afgelopen zondag thuis een grote nederlaag geleden, dus ze zullen gebrand zijn om de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Het is nu nog lastig in te schatten hoe de kansenverhoudingen zijn. Maar als wij uit gaan van onze eigen kracht, weet ik zeker dat wij het iedere tegenstander lastig kunnen maken”.

Wat is het grote verschil met vorig jaar in de derde klasse?

“Het grootste verschil met de 3e klasse hebben we afgelopen twee wedstrijden al meteen mee kunnen maken. Wanneer we als team eventjes niet goed staan, ligt die bal in het netje. In de 3e klasse kon dat nog wel is gebeuren, maar nu wordt dat meteen afgestraft. Complimenten naar het jonge team hoe we al twee keer de wedstrijd hebben weten om te draaien. De afgelopen jaren was het vaak andersom, dan stonden we op voorsprong en verloren we de wedstrijd alsnog. Nu is het mooi om te zien dat we niet meer in paniek raken wanneer we achter komen, maar juist vertrouwen houden om een goed resultaat te halen. Al zou het wel lekker zijn dat we een keer met een voorsprong gaan rusten”.

Wat je verder nog kwijt wilt?

Het is opvallend dat het hoofdveld er meer dan uitstekend bij ligt dit komt het voetbal zeker ten goede, en de steun van onze trouwe supporters zowel uit als thuis, is weer altijd mooi om te beleven.

Niels de Groot weer volop in training!

We spreken kort nog met trainer Rob van de Ven, die weinig reden tot klagen heeft op dit moment. Rob; “Met vier punten uit twee wedstrijden kunnen we spreken van een goede start van de competitie. Dit betekent echter niet dat we komende zondag ook maar even zullen winnen van Venhorst. Zoals altijd zal inzet, strijd en beleving de basis zijn en zullen we minimaal net zoveel arbeid moeten leveren als de tegenstander. Doen we dit dan kunnen we het iedereen in deze klasse enorm lastig maken. Ondanks hier en daar wat pijntjes kunnen we zondag beschikken over een complete groep. Ook Niels de Groot is deze week weer aangesloten bij de groepstraining”

DAW zal beducht moeten zijn voor de bekende namen van Venhorst, de snelheid van Thijs van Sleeuwen en de onverzettelijkheid van Luuk en Tom van de Boogaard. Het zijn echte wapens, vooral dodelijk in de omschakeling. DAW zal ongetwijfeld gewaarschuwd zijn. Krijgt de goede competitiestart een vervolg? Ik zou zeggen, kom kijken, aanvang wedstrijd zoals gebruikelijk om half drie. Scheidsrechter deze middag is de jonge  Stan Laarhoven uit Aarle-Rixtel. Allen een spannende en sportieve wedstrijd gewenst.

 

Tagged under DAW 1