• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Met de aangename gevolgen van het broeikaseffect op ons dak toerde het wagenpark van Das Zehnte dit weekend naar Loosbroek voor de uitwedstrijd tegen WHV 4. Even voor het sportpark sloeg een wagen met trailer en paard net te vroeg rechtsaf. Dat bleek zonde, want een kudde paarden hadden we gerust kunnen gebruiken om het helmgras onder de rook van De Lunenburg iets bij te punten. Nadat we Dirkje ‘XXS’ Bongers huilend tussen de grassprieten terug hadden gevonden kon de wedstrijd beginnen.

De thuisploeg begon alleraardigst, maar na zes minuten Werd Het Volgens verwachting toch 0-1. Het AFAS Fixet Theater had zijn oogkleppen op, maar door uitstekende coaching vanaf de zijlijn Wist Hij Vervolgens toch invaller Koen van Galen te vinden, die opstoomde over de rechterflank en overtuigend binnen roste. Na een politieke fopduik van ons strijKeijzer wist Das Zehnte Wel Heel Vlug ook 0-2 te maken. Waar Merk van der Linden nog de lat raakte, was Koele Koen er als een leghen bij om binnen te tikken. Kort daarna voorkwam de thuisvlaggenist met een Wel Heel Verdacht vlagsignaal een doelpunt van de Keijzer, maar dat liet Merk niet gebeuren. Na een inworp van de Rem ‘het beest op voetbalschoenen’ Co Wervelde Hij Vliegensvlug langs de zijlijn om met een prachtige dreadlock alsnog de 0-3 binnen te krullen. Van de zijde van de Loosbroekers Was Het Verdacht stil en als ze dan toch de oversteek eens waagden werden ze afgestopt door onze Weergaloze Heerser Van de achterhoede: Nicky van Son.

In religieuze circuits gaat nogal eens gerucht dat de Heilige Christus in Nazareth herrezen is, maar in Loosbroek weten ze beter. Door eerdere historische pijnigingen aan zijn ledematen liep hij niet meer zo soepel, maar voor iemand van 2018 jaar oud viel het positief op dat hij nog niet zijn Weelderige Haarbos Verloren had. Zijn mindere dag Werkte Hoogst Verraderlijk uit op onze selectie, want ook onze eigen Verlosser, Ruud ‘Oktoberfest’ Zegers’ had een moeizame middag. Tussendoor werden de talloze toeschouwers vermaakt door een optreden van ‘Circus Rens meets Goede Tijden Slechte Tijden’: het AFAS Fixet Theater. Met het acterend vermogen van een Winderige Holle Vinvis kroop hij door het helmgras om zijn Oscarwaardige kunsten daarna bij de dug-out verder door te zetten. Dat Werkte Heel Verfrissend, want na een Barceloniaanse aanval en een Messiaanse steekbal van De Hommel op Merk werd de 0-4 binnen geschoven.

Daarna profiteerde Soesjeschef Jans van goed ingrijpen van De Hommel en gefrot van de geelzwarte vijand, want ver op de helft van de tegenstander stond hij Wel Heel Vrij en hij omspeelde vakkundig de kiepert: 0-5! Daarmee was de koek niet op voor ons Torfantom, Want Hij Viste even later creatief een bal met zijn nek uit de lucht en als een ware kok maakte hij gebruik van een beproefd recept, Want Hij Verschalkte opnieuw de keeper. Voor de goal stond De Hommel al klaar en dus had onze kok met K-O-K maar één optie: zelf scoren in de korte hoek, 0-6! Even later kreeg Das Zehnte een corner en toen waren we Wel Heel Verbaasd: de scheids zette het op een lopen, Wow! Hij Verliet het veld zoals een Windhaas Het Veldbloemenveld uit rent. Even leek het helemaal Loos in zijn Broek, maar dat viel mee: hij ging de bal halen. Halbzeit!

Ook E.D. liet de tWeede Helft Van zich horen door twee keer volle bak voor eigen kans te gaan, maar beide keren lag de keeper in de Weg. Heel Vervelend voor de thuisploeg wist Merk die tweede instantie de bal als een West-Hongaarse Visser over de lijn te frotten: 0-7! Nadat ons politiek eijzer in het vuur op aangeven van de Soesjeschef een teenlengte te kort kwam, bleek gastspeler Koele Koen nog niet uitgepierd, Want Hij Verraste de Heilige Christus van Loosbroek. Als een ware atheïst liet hij hem links staan en tekende daarna de 0-8 aan. Even later Was Hij Verdomme ook de aangever op een volgende goal van Das Zehnte. Na zijn voorzet duelleerde ED met de Soesjeschef Jans om tóch op het scorebord te komen: 0-9!

Voor onze trouwe supporters uit Schaijk was het Waarschijnlijk Heel Vervelend dat zoonlief niet in het spel voor kwam en daarom besloot Merk er defensief een potje van te maken. Helaas voor de thuisploeg wisten zij de eer niet te redden, want onze Steefige fiscalist bleek niet te passeren. Tegen alle wetten van de zwaartekracht in bleef hij lang op zijn benen staan en als een Wilde Hongerige Voetzoeker dook hij op de bal. Aan de overkant Was Het Voor de elfde keer raak en daarbij werden alle mogelijke natuurwetten getart. Mark ‘geslepen for life’ van der Venne verlengde het witblauwe leder op Rem ‘Ghostbuster’ Co, die de aanval promoveerde tot één van de wonderlijkste aantekeningen op het wedstrijdaffiche uit de Wonderlijke Historie Van Das Zehnte: Doelpunt: Remco van Nistelrooij (assist: Mark van der Venne). Een Van Nistelrooij in Loosbroek die er Rotterdam van maakt. Voor hen die niet aanwezig Waren Hebben Verslagen van Das Zehnte vanaf nu elk laatste grassprietje aan geloofwaardigheid verloren.

Het slotakkoord was opnieuw voor onze Soesjeschef die als een ballerina de keeper omspeelde en Weer Het Vertrouwen van Onze Heer tartte door ondanks de verdedigende intenties van de Barmhartige onberispelijk binnen te schieten: 0-11! Das Zehnte ligt op ramkoers en dat werd na afloop gevierd met een natje, een droogje en een ontroerende toegift van het AFAS Circustheater. Even later trokken we de gordijnen van het aangeschoten Circustheater helemaal dicht. Waarschijnlijk Heel Verstandig.

Tagged under Senioren