DAW 1 verloor de thuiswedstrijd tegen Helvoirt met het kleinst mogelijke verschil. In de 32e minuut tekende linksbuiten Rico de Laat de 0-1 aan, wat meteen de enige treffer in de wedstrijd bleek te zijn.

DAW startte overtuigend aan de wedstrijd zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het eerst schot op doel viel te noteren in de 22e minuut toen de goed spelende Mart v.d. Sande namens Helvoirt op doel schoot. Het schot ging een meter langs de paal. Na een klein half uur spelen het eerste wapenfeit van DAW. Een voorzet van Freek van Boekel richting Robbert Knipping is net te hoog om goed af te kunnen werken. Niet veel later wist Helvoirt de 0-1 te maken. Een hoekschop vanaf de linkerkant door Mart v.d. Sande werd door Rico de Laat van dichtbij binnen gewerkt. In feite uit het niks komt Helvoirt op voorsprong. Na deze treffer zakt het spelpeil. Op slag van rust komt DAW goed weg nadat een voorzet voor de voeten van Max Meyer valt. De Helvoirtse rechtsbuiten raakt de bal echter verkeerd en de tussenstand blijft gehandhaafd.

In het tweede bedrijf kwam DAW goed uit de startblokken. Na een halve minuut spelen verdween een schot van Bart Vos voorlangs het doel. In deze fase van de wedstrijd was DAW nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans in de tweede helft was voor invaller Joey Cissen. De spits kreeg de bal in het strafschopgebied, de verdediger viel, maar Joey wist hier niet van te profiteren. De eindstand werd 0-1 voor Helvoirt dat hiermee periodekampioen werd. Een hecht team met een goed spelend middenveld dat de ongeslagen reeks in uitwedstrijden op d’n Heuvel wist voor te zetten. Hoogtepunten bij DAW waren het goede spel van zowel Freek van Boekel als Jaap Maathuis. Ook Tyrone Burgers speelde verdienstelijk als vervanger van de geblesseerden Niels de Groot en Mark Lamers. Zoals de hele achterhoede van DAW deze zondag solide oogde. De strijdlust was prima in orde en biedt een aanknopingspunt voor de komende wedstrijd tegen Emplina.