• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Lang leek het erop dat de kraker tussen DAW 10 en Festilent 8 dit weekend niet door kon gaan. Het veld was namelijk onbespeelbaar. Niet vanwege vorst in de grond, maar doordat verspreid over het veld tien paar schoenen in de weg lagen. Reden? Das Zehnte had met overmacht de DAW Schaijk Periodetitel in de wacht gesleept en dus besloten onze vedetten heerlijk luchtig naast hun schoenen te gaan lopen. Het elfde paar bleek aanvankelijk spoorloos: invaller en keeplegende ‘Tuur’ Visschers hield zijn kicks netjes aan.

Nadat leidsman Van Maasdijk de schoenen subtiel van het veld geknikkerd had en de bijbehorende azijnwolken waren weg getrokken kon het duel toch beginnen. Ook het wedstrijdsecretariaat van DAW bleek naast haar schoenen te lopen, want de trotse maar kremmige koplopers van onze klasse waren overmoedig op kunstgras ingeroosterd. Dat mocht de pret niet drukken, want al rap creëerde Das Zehnte een joekel van een kans: Soesjeschef Jans mocht alleen op de vijandelijke keeper af en dat is normaal een zekerheidje. Helaas klapte op 19 meter van het doel zijn rechterband, waardoor hij van ver met zijn suikerbeen aan moest leggen: voorlangs. Dat frustreerde de Zeelanders en even later liep een blauwe vijand met de oog-voet coördinatie van een voetloze wesp door op onze kiepert. Even leek het erop dat hij de strijd moest staken, maar geroutineerd onkruid vergaat niet. Het Zeelands kadaver kwam er vreemd genoeg zonder kaart vanaf.

Das Zehnte bleek niet in beste doen en na uitverdedigen van de onderste plank in een kelderkast kreeg Festilent een 200% kans. De bal leek goed om Tuur heen te draaien, maar belandde tot grote opluchting van de oranje met een tintje blauwe harten op de paal. Das Zehnte was gewaarschuwd en een gewaarschuwd Zehnte geldt voor Zwanzig. Zaalvoetbalvereniging De Hommel bracht met een ingenieuze bal onze herindeler in stelling. Helaas zaten de kleren van de Keijzer scheef, waardoor hij van dichtbij hard over roste.

In het vervolg van de eerste helft kwam Das Zehnte nauwelijks nog in het spel voor. De bezoekers kregen een aantal grote kansen, maar vooral dankzij onze de speler die zijn schoenen nog aan had bleef het nog lange tijd 0-0. Vlak voor de thee bracht ons Haske daar verandering in. Normaal gesproken is dat een goed teken, maar nu niet. Onze Ausputzer – die volgens de laatste geruchten ongeveer acht weken geleden ook een Inputzer is geweest – verdedigde uit met een onvoorspelbare achterwaartse lob die even in een cirkel rond de maan dreigde te belanden. Tuur was het zicht kwijt en hoorde even later de bal achter zich op de doellijn en in de goal ploffen: 0-1. Halbzeit.

Het tweede bedrijf verdient geen beschrijving, maar werkweigering is voor Ryan Air piloten. Das Zehnte legde een kwart van de Zeelandse energie in de strijd en wist de hele tweede helft, zelfs tijdens tien minuten in overtal, geen kans te creëren. De nummer van 13 van Zeeland maakte zijn rugnummer bijna waar, want als Boks van Hanstel hem binnen voetbereik had gekregen lag hij nu nog steeds in de prikkers langs de Zandstraat. Bovendien deed Co niet mee, die hem sowieso ten koste van tien minuten uitrusten een paard gegeven zou hebben. Ook die hengst bleef hem bespaard.

Gastspeler John van Lieverloo kon het niveau ook geen centimeter omhoog krikken en liep zich steeds stuc op de gemetselde muur van Festilent. Ook op snelheid wist hij niemand te foppen, tenzij hij bergafwaarts liep en zo gebruik kon maken van de topzwaartekracht. Na afloop bleek dat het niet John van Lieverloo was, maar een teloorgegane DAW 1 spits van weleer: Dirk van den Hoogen. In de slotminuut maakte Festilent er – al dan niet in buitenspelpositie – ook nog 0-2 van, maar die treffer was voor de bühne.

Na afloop evalueerde Das Zehnte de wanprestatie met een Wildwinterkermis in de kantine, waar het met de prijzen van het rad al net zoveel succes boekte als tijdens de wedstrijd. Het waren vier heerlijke ijskoude kroketten, gelukkig hebben we de foto’s nog. Wel bleek voor het eerst dit seizoen dat Fixet ook nog een leuke kant heeft: zijn vriendin. De Ryan Air piloten namen overigens aanstoot aan dit verslag en besloten na afloop van het duel in de kantine verhaal te komen halen. Helaas voor hen stonden ze onbedoeld aan de tafel van DAW 3.

Tagged under Senioren