Wedstrijddag 6 en de 4e wedstrijd van het seizoen voor de mannen van DAW 6. Het beloofde een sappige te worden!

Margriet 8 thuis stond om 11 uur gepland op den heuvel, volgens DAW althans. Een halfuur voor het fluitsignaal bleken sommige hier om de meest uiteenlopende redenen niet van op de hoogte. Het tijdstip bleek voor een (dr)enkeling te vroeg om het uberhaupt te snappen, anderen waren met hun gedachten al ver verdwaald in een fantasiewereld. De overgebleven 9 koppige selectie miste inderdaad 9 wederhelften, waardoor Job zijn schoenen mocht gaan halen en klokslag 10 voor 11 de eerste beste speler van het 5e dringend werd uitgenodigd voor een pot voetbal bij 6. Tim van der Linden stemde gewillig in, maar dat schijnt hij nogal eens te doen op rondvormige wezens met een enigszins hoog stemmentje. Tim en leiding van 5 bedankt voor de medewerking en puike wedstrijd!

Een vrijwel perfecte voorbereiding vergde één laatste puntje op de i, het planten van de hoekvlaggen. Ook deze schitterde door afwezigheid in deze verder redelijk vlekkeloos verlopende zondagmorgen. Tossen en beginnen maar. Onvermoeid door de warming-up begon DAW 6 fel. Na goed doorjagen op een toen al zuchtende margrietse verdediger door "de Prins van Haren" werd na 5 minuten "de modekoning van Ravenstein" gezocht. Het spitsenduo Harm-Bjorn vond elkaar veilloos en laatstgenoemde ronde oog in oog met de keeper met zijn stroeve linker koel af. Een der vele combi's waardoor de teller van het koningskoppel, die deze naam natuurlijk enkel te danken hebben aan hun eerdere vermelde adelijke bijnamen, werd geplust naar 5.

Een leuke binnenkomer voor DAW 6 die wel een steuntje in de rug kon gebruiken. Margriet 8 nam deze uitspraak iets te letterlijk, waardoor de eerste helft redelijk wat oponthoud en theekranserij met de scheidsrechter opleverde. Echter werd Margriet 8 nooit gevaarlijk door een prima opgestelde DAW verdediging onder aanvoering van mr van Oort, die deze wedstrijd als een prima training-on-the-JOB ervaarde. De eerste helft hobbelde aardig op en neer, DAW had het betere van het spel en enkele kleine kansen, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Met een redelijk voldaan gevoel werd de kleedkamer opgezocht voor een bak thee. Naast enkele geblesseerde was ondertussen was John "Den Hullieje" uit gearriveerd na een weekendje met de meid in maestricccchhh, waar andere teamgenoten zich zojuist onderworpen hadden aan een potje taekwondo.

Enkele bijschavingen in de rust leidde tot een "slimme" wissel. Ondergetekende arriveerde als laatste bij het veld, waardoor Ralf Vos concludeerde dat alleen de positie van vlagger nog niet bezet was en ik die mocht vervullen. Na enkele tacktische tips (Ralf wie staat er mid-mid? Gij Hans! Nee ik sta stopper.. Oh ja dan kik mar!) werd florisant aan de 2e helft begonnen. Harm pakte de bal nog op eigen helft af, kapte 2 man uit en kon door het goed aanbieden van de overige aanvallers en een dreigende buitenspelval, zelf doorlopen en afronden voor de 2-0. De tweede helft was nog geen minuut oud en DAW deelde een psychologisch mokerslag uit aan onze vrienden uit Oss.

Reden te meer voor Margriet om vooruit te blijven voetballen en risico's te nemen. De verdediging van DAW zat echter nog steeds potdicht. De heropening van de hi-lite, in de volksmond de bier tot vier tent, had in ieder geval een goeie bijdrage geleverd aan het optreden van "Lijk van Lith" die zijn man geen seconde ruimte gaf en door invaller "den onze" vakkundig werd bekroond tot man-of-the match. Een luttele 5 minuten na de 2-0 werd over diverse schijven, op aangeven van Bjorn, aan de rechterkant Edward bereikt, die de kik-mar positie zich eigen maakte en met een strak schot voor 3-0 tekende.

Niet veel later bleek de pret nog niet over. Wat eens een lastige serieuze wedstrijd was ging over in flitsend combinatiespel met snelle DAW aanvallen over meerder schijven en meer begon te lijken op een potje straatvoetbal. De 4-0 hing in de lucht. De almaar combinerende Tim vond zijn weg langs de rechter zij-lijn, tot grote frustratie van zijn directe tegenstander. Die was echter veel te laat waardoor Tim rustig bleef om de compleet vrijstaande Bjorn de bal in de voeten te schuiven: 4-0. Een goed kwartier gespeeld en 3 doelpunten rijker.

Beide teams bleven tot ieders grote opluchting voetballen. De longinhoud van het vele malen jongere stel uit Schaijk werd nog niet eens op de proef gesteld, maar de Osse formatie zat echt al bijna zonder. Tijd voor een doelpuntje dus. Wederom over rechts werd via Harm Edward oog in oog met de keeper gezet. Ed zag zijn carriere in een flits voorbij komen en realiseerde dat dit wel eens de eerste keer zou kunnen worden dat hij 2 keer zou scoren. Hij twijfelde geen moment en schoot hoog binnen: 5-0. Een gala-voorstelling was in de maak.

Twintig minuten voor tijd was het nogmaals de beurt aan DAW. Michiel gaf 20 seconden eerder aan Ralf aan dat hij nog niet klaar was voor een wissel, toen hij daarvoor gepolst werd. Via de rechterkant stoomde namelijk nog iemand zijn tegenstander voorbij. Schampie stak met de meeste overtuiging zijn hand de lucht in en kreeg als eerste antwoord: 6-0. Nu dan toch echt tijd voor een wissel.

Het laatste kwartier werd al ballinerend en soms voor eigen succes uitgevoetbald. DAW bleef echter gedisciplineerd en gaf niets meer weg. Johan had vanaf minuut 1 vrijwel niets te doen en zat met zijn hoofd al op zijn aanstaande kinderfeestje.

Een puike overwinning die DAW 6 de ploeg maakt die nog steeds de minste verliespunten heeft en ons doet stijgen naar stek 2 van de ranglijst.