Het was over de gehele wedstrijd de beter voetballende ploeg. Erp hanteerde zwaar fysiek en vele malen “hog, hard en weit” via een ongelukkige kluts verdween diep in de tweede helft de bal achter Rick van Aalst, DAW achterlatend met een fikse kater. In Erp zullen ze er maling aan hebben.

Het eerste kansje is voor de thuisploeg, Luuk van der Steen komt naar binnen, het schot is een makkelijke prooi voor de DAW doelman. Na een klein kwartier, snelle vrije trap Freek van Boekel, Bart Vos alleen voor de keeper, maar keeper van Ballegooij is attent. Een minuut later mooie sliding Corik Megens, verovert de bal, het schot wordt door de doelman gepareerd. Vijf minuten voor de rust, vrije trap Freek van Boekel op twintig meter, de bal ruim over de kruising. Twee minuten later mooie passje Bas van der Ven, Bart Vos vrij voor de doelman tot tweemaal toe wordt het schot geblokt rust 0-0.

Het spelbeeld na de pauze is hetzelfde DAW voetbalt beter, Erp voornamelijk zeer fysiek, soms over het randje, getuige de drie donker gele kaarten die scheidsrechter Hodzelmans moest uitreiken aan Erp, ook één voor DAW. DAW blijft kansen creëren, Crosspass Siem van Merwijk op Bart Vos, Bart speelt naar de vrijstaande Corik Megens, maar de bal is te scherp, de attente doelman van Ballegooij red wederom. Na een uur spelen hachelijk moment voor het DAW doel, de tegendraadse kopbal gaat aan iedereen voorbij en passeert tenslotte de achterlijn. Kwartier voor het einde Bart Vos passeert zijn directe opponent, het schot is venijnig maar wederom van Ballegooij die in de korte hoek red. Negen minuten voor het einde, de bal komt via de linkerkant in de zestien en via de kluts voor de voeten van Joost van Dijk die binnen schiet. Tegen de veldverhouding in 1-0. Nog een prachtige actie van Roel Janssen, passeert schitterend twee mensen, kan vrij voorgeven maar de voorzet ruim achter de aanvallende mensen. DAW verliest, eindstand 1-0.

Geheel DAW baalde na afloop, hier hadden we om zijn minst een punt verdiend, Erp kreeg veel te veel. Volgende week naar Tegelen, de runner- up behaalde tien punten uit de laatste vier duels en heeft de aansluiting met de middenmoot weer gevonden. DAW zal op zijn hoede zijn. kortom wederom een interessant duel.