Met de harde muziek van Hoplands nog galmend in de oren, verscheen de voltallige DAW 4-selectie zondag op tijd op het sportpark! Het beloofde dan ook een bijzondere middag te gaan worden. De kolkende menigte langs de lijnen van veld 4, mocht toekijken hoe de trotse koploper het in eigen huis op ging nemen tegen Vianen Vooruit 2. Een niet te onderschatten subtopper die met nog een wedstrijd achter de hand, goede zaken zou kunnen doen. Lees snel verder hoe dat afliep!

Hoewel herhaaldelijk gecontroleerd en bevestigd was dat we tegen Vianen Vooruit zouden moeten aantreden, had het in de eerste helft meer weg van een wedstrijd tegen Vianen Achteruit. DAW 4 speelde aanvallend en drong de tegenstander voortdurend terug op eigen helft. Helaas ontbrak het vaak aan scherpte in de eindpassing, waardoor het veldoverwicht niet in de score tot uitdrukking kon worden gebracht. Toch zou het oranje driepuntenpeloton verdiend op voorsprong komen. Teun LAURANT nam na ongeveer een half uur een bal direct uit de lucht op zijn slof en schoot zo fraai de 1-0 binnen! Vlak daarna had Deguusman de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen door van dichtbij raak te koppen, helaas stonden een goede ingreep van de keeper en de paal daaraan in de weg. Van de tegenstander was tot op dat moment op onze helft nog niet veel vernomen. Het eerste gevaar was echter wel meteen heel erg gevaarlijk. Een schot van een Vianense voorhoedespeler werd door onze achterhoede van richting veranderd, gelukkig kon doelman Sjoerd den Brok met een prima reflex een doelpunt voorkomen. Tien minuten na de 1-0 besloot Tom Kusters om de bezoekers alsnog een handje, of beter: een voetje te helpen. Hij tikte in de zestienmeter van DAW iemand op zijn hakken, een terechte penalty was het gevolg. Met een katachtige duik in de hoek probeerde Sjoerd den Brok de penalty tegen te houden en daarmee de heldenrol compleet te maken! Helaas was het net de verkeerde hoek en werd het dus gewoon 1-1. Daarna probeerde DAW 4 nog fanatiek om voor de thee op voorsprong te komen, maar pogingen van Teun Laurant, Ton Reijnen, Maarten Neelen en Eric Verstegen hadden allemaal geen succes. Met een teleurstellende 1-1 werd de thee opgezocht, we vonden hem na lang zoeken tussen de S en de U.

In het tweede bedrijf moest DAW laten zien dat het ook tegen stugge goed georganiseerde ploegen als Vianen Achteruit, voetballend het verschil kan blijven maken. In die missie leek het te slagen, toen ongeveer tien minuten na rust Eric Verstegen met een 110% perfect, Zidaneieus aandoend steekballetje invaller Dylan ‘nine-o-o-two-eight, Hollywood’ Bens de diepte in stuurde. Die speelde de keeper perfect uit en tekende zo opnieuw een voorsprong aan voor DAW 4, 2-1! In het vervolg van de tweede helft bleef DAW de betere ploeg, al creëerde het wat minder kansen dan in de eerste helft. Het was nog wel twee keer schrikken geblazen, toen Vianen nog een paar goede kansen kreeg. Gelukkig reageerde in het eerste geval keeper Sjoerd den Brok alert door op tijd zijn doel uit te komen en stond in het tweede geval de paal voor ons op de goede plek. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam de bevrijdende 3-1 voor DAW op het bord. Een corner van FC Hollywood draaide gevaarlijk weg van de Vianense doelman en belandde perfect op het hoofd van Deguusman. Minutenlang zwevend door de lucht timede hij uiteindelijk perfect en knikte zo de 3-1 tegen de touwen. Daarmee was de wedstrijd redelijk beslist en kwamen de drie punten voor DAW 4 niet meer in gevaar. Mogelijk had “De vallende parel van Vianen” in de slotfase nog recht op een strafschop, maar hij kreeg daarbij terecht het nadeel van de twijfel. Misschien dat deze niet gegeven strafschop weg gestreept kan worden tegen de niet gegeven drie gele kaarten (voor zover dat mogelijk is in 1 wedstrijd) voor zijn overige beroerde en daardoor ook totaal mislukte pogingen tot het versieren van allerlei vormen van penalty’s, corners, vrije trappen, bushokjes en kastanjebomen. De eindstand zou dan ook blijven staan op 3-1, waarmee door DAW 4 opnieuw een belangrijke stap is gezet! Volgende week gaan de oranje totaalvoetballers op bezoek naar Achates 2, om die op sportieve doch meedogenloze wijze uit het bekertoernooi te knikkeren. Komt dat zien!

Opstelling DAW: Sjoerd den Brok; Bud Polman, Ricky van Boekel, Tom Kusters, Maarten Neelen (46. Stijn van Schaijk); Guus Pennings, Bram Vos, Eric Verstegen, Ton Reijnen; Teun Laurant (46. Dylan Bens), Nick van Leeuwen.

Doelpunten: 1-0 Teun Laurant (24e), 1-1 Vianen Vooruit (33e/pen), 2-1 Dylan Bens (52e), 3-1 Guus Pennings (74e).