DAW heeft zich een prima dienst bewezen door drie punten op te halen bij Prinses Irene. Het kwam al vroeg op voorsprong, breidde de voorsprong uit en liep in de slotfase naar een 0-4 overwinning tegen een gehavend Prinses Irene.

Vijf basisspelers mistte de ploeg uit Nistelrode vandaag. De “tweede” garnituur was niet in staat om DAW het echt moeilijk te maken. In de vierde minuut was het al raak, over de rechterkant speelt Naoh van Deijne Siem van Merwijk aan. Siem steekt de bal door op de doorgelopen Noah, Noah omspeelt eenvoudig keeper Mathijs Pluk en schuift de bal in het doel 0-1.

0 1 Noah van Deijne Prinses Irene DAW

(0-1 Noah van Deijne foto Marja Megens)

Na een klein kwartier grote kans Prinses Irene, voorzet van de linkerkant de kopbal van Stijn van Zeeland wordt uitstekend gered door doelman van Aalst. Na een kwart wedstrijd weer Noah van Deijne op avontuur, de bal blijft hangen na een sliding van Gijs van Erp, doelman Pluk op het verkeerde been maar kan de bal ternauwernood wegwerken. Na een half uur is het wel raak, balverovering Freek van Boekel op het middenveld, stuurt Bart Vos weg, Bart schudt een verdediger van zich af en behoudt het overzicht, vindt Noah van Deijne die de bal binnen werkt. 0-2.

0 2 Noah Pr Irene DAW

(0-2 Noah van Deijne op aangeven van Bart Vos foto Marja Megens)

Vijf minuten later heeft Corik Megens de 0-3 op de schoen na een dieptepass van Siem van Merwijk, Corik schiet vrij voor de keeper tegen doelman Pluk. Vlak voor rust nog een mooie vrije trap van Wibe van Rooij,maar net naast de paal. Rust 0-2.

DAW begint slecht aan de tweede helft, het is aan Rick van Aalst te danken dat de nul op het bord blijft. Het blijft erg rommelig de tweede helft, twee matig voetballende ploegen. Acht minuten voor tijd, Bart Vos alleen op avontuur oog in oog met doelman Pluk vindt Bart slechts de paal. Één minuut later is het wel raak, de ingevallen Max Ruijters combineert met Huib van Merwijk, door wat geklungel aan Prinses Irene kant komt de bal voor de voeten van Bart Vos, die nu wel het net vindt, 0-3. Drie minuten later, Freek stuurt in de omschakeling Mike van de Ven weg, Mike is niet zelfzuchtig en ziet Max Ruijters die eenvoudig de 0-4 eindstand laat noteren en zijn eerste doelpunt in DAW 1 dienst.

Verdiende overwinning voor DAW, zondag naar Venhorst, die zullen weer met opgestroopte mouwen de oranjehemden opwachten, we zijn erop voorbereid.