Op zondag 1 november 2009 stond voor DAW 6 Ravenstein 3 op het program.

Zonder punten maar met taekwondoo-vaardigheden kwam DAW 6 terug uit Demen waar de vorige week `pijnlijk` verlies werd geleden. Reden voor Jop om eindelijk eens een keer wat uit te delen; schorsingen wel te verstaan.

Om de lamzakkerij na 5 wedstrijden dan toch maar een keer vaarwel te zeggen werd voor de wedstrijd duidelijk dat er ook bij DAW 6 enige vorm van discipline mag heersen om wedstrijden te winnen. Een pep-talk rijker en Jurgen van Wanrooij onder de deklat werd door de meeste geinspireerd (en door Johnny gruwelijk zenuwachtig) begonnen aan de warming-up. Voor enkele goed gelovigen was dit dan toch de dag om ontdekt te worden door de-trainer-van-t-urste......

Het lijstje afwezigen was wederom behoorlijk: Verstandskiesoperaties, kleine vervelende neefjes, een te hoog alcoholpromillage of uitzendingen naar 4 of 5 en schorsingen maakte de selectie 13-koppig. Jop posteerde zich hierdoor als last men standing en met een ruit op het middenveld werd het eerste bedrijf begonnen.

Het eerste kwartier werd prima begonnen aan de wedstrijd. Dit leidde tot enkele kleine kansen uit corners en enkele aanvallen over de linker en rechterflankt. Ravenstein werd in de eerste 20 minuten totaal niet gevaarlijk. Na een vrije trap in de middencirkel, een opkomende actie van Rick aan de rechterkant en een minuut gepiel later kwam de bal via veel schijven bij Marco, die luidkeels appeleerde voor hands. De vrije trap werd niet gegeven dus uit frustratie werd punterde Marco leep op goal. De vandaag aangewezen keeper van Ravenstein was een klein brabants kwartiertje te laat en zag de bal in het kruis het net doen bollen: 1-0.

Geen vuiltje aan de lucht na een klein half uurtje spelen. Reden te meer voor DAW om de spanning wat terug te brengen en Ravenstein wat kansen te geven. De eerste was meteen ook de beste kans. De voorstopper van Ravenstein kwam goed mee op en legde de bal panklaar bij de eerste paal: 1-1, dioganaal vol in het kruis.. Onhoudbaar voor de uitstekend keepende gastspeler Jurgen. DAW kreeg tot aan de thee via Jaap nog een vrijwel niet te missen kans, maar die schrok van het uitstormend zwaargewicht met handschoenen en faalde.

In de rust wisselde Marco met de sinds 1 week meest begeerde vrijgezel van Schaijk: der Johnny. Hij kreeg het advies mee om wat vaker op goal te peeren en voor daar heb John natuurlijk maar een half oor nodig. De tweede helft kon met de spelersschare van DAW 1 wederom langs de kant aan de 2e helft beginnen. Met het centrale middenveldstrio blauw-luik-Paulie/Hanshahanshans/Vlagward haalde DAW de angel uit Ravenstein 3. Eenrichtingsverkeer richting het doel van die geeele was het gevolg.

20 minuten spelen en enkele over of langs geschoten kanonskogels later was het scorebord nog steeds in evenwicht. Vlugge Japie, je weet wel van, vond dat hier maar eens verandering in gebracht moest worden. Na een afgezwaaide corner schoot hij middels 18 kaatsen op goal, en voordat deze de doellijn passeerde gaf Paul hier het beslissende zetje: 2-1. De scheids- en grensrechter veranderde de "voordat" in een "nadat" en Jaap kreeg zowaar een doelpunt op zijn naam. Het doelpunt werd uitbundig gevierd met uitbundig gespring richting de verdachte doelpuntenmaker wat hem dit weekend wederom een bloedneus opleverde. Hey onze bedankt hé!!

Het tikkie bleek genoeg voor een minuut of 10 bloeien, dus een wissel van Paul met een ware doelpuntenmachine. Zwoelco, met vandaag de langste jel ooit, kwam achter de spitsen te spelen. Nog maar net binnen de lijnen kreeg Zwoelco Uli de bal van Joost, een keuken verkoopt zichzelf niet, Manders. Uli bleef voor het eerst dit weekend nuchter en prikte de bal in de lange hoek: 3-1. Een verdiende voorsprong voor de Schaijkse 11. Het bleek een slijtageslag vandaag voor de FC 35+, dus na Marco gingen ook Jop en Edward met wat pijntjes naar de kant. De verdediging was de hele 2e helft geen moment meer in gevaar gekomen, mede door de kortzittende backs Dennis en Rick.

Na wederom een actie van Harm was het Uli die op de hoek van de 16 de bal kreeg. Hij hoonde het langs ou, langs ou van de keukenboer weg en schoot op goal (of gaf voor, nou ja we zullen het nooit weten...). Een gruwelijk slap rollertje was het dat door alles en iedereen gemist werd en zowaar tot doelpunt gepromoveerd werd: 4-1. De punten bleven definitief in Schaijk. DAW hield hierbij aansluting met de top 3 en heeft met 1 wedstrijd minder gespeeld slechts 1 verliespunt meer dan Ruwaard en SDDL. Kortom, alles is nog mogelijk voor DAW 6.