• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na vele oefenpotjes, bekerwedstrijden is dan eindelijk zover de competitie gaat beginnen. Trainer Rob van der Ven blikt uitgebreid vooruit.


Rob; “We kunnen inmiddels terugkijken op een wisselvallige, maar vooral ook geslaagde voorbereiding. Positief vanwege de goede fases in de wedstrijden tegen Erp, Avanti en SSS'18. Negatief vanwege de teleurstellende prestaties tegen Boekel Sport en SV Top. Het gaat echter tijdens zo'n voorbereiding zeker niet alleen om het resultaat. Tijdens deze oefen- en bekerwedstrijden hebben we in verschillende formaties gespeeld. Formaties waarin we gedurende dit seizoen nog vaker terecht zullen komen. Hetzij door de speelwijze van de tegenstander, hetzij door de situatie of stand in een wedstrijd. Hierbij hebben de spelers kunnen wennen aan posities en principes in het veld waar ze de komende maanden nog vaker mee te maken gaan krijgen. Mooi om te zien dat ze dit steeds beter weten in te vullen, met als beste voorbeeld de tweede helft tegen HVCH van afgelopen zondag waarbij de tegenstander 1:5:3:2 speelde.


In de beker hebben we twee weken geleden ook tegen Prinses Irene gespeeld. Onze tegenstander van komende zondag bij aanvang van de competitie. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en kennen elkaars sterke en minder sterke punten. Benieuwd wie zondag het meest voor elkaar over heeft en net wat meer kan brengen dan de tegenstander.


Helaas kunnen we voorlopig nog geen beroep doen op Mike en zijn er daarnaast nog enkele twijfelgevallen richting zondag. Daarentegen staat de terugkeer van Robyen die deze week de groepstraining weer heeft hervat. Wie er kunnen starten zullen we donderdag tijdens de training bepalen. Zeker is dat er een prima basis met een goede bank aan de aftrap zal verschijnen. Dat is het voordeel van deze groep waarbij we door de toevoeging van Jacco en Hidde in de breedte een stuk sterker zijn geworden”.


De supporters kunnen niet wachten tot zondag 14.30 uur. Laten we beginnen met een overwinning!!