• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Allebei wonnen zij hun eerste wedstrijd, weinig historie tussen beide clubs, behalve de ongeslagen status die DAW ten opzichte van zijn tegenstander heeft.

Rob van der Ven weet ons meer te vertellen.

Rob; "Ondanks het niet mee kunnen doen van Mike, Niels en Freek (geschorst) en het moeten wisselen van Noah, Jacco en Robyen, toch met een 1-0 overwinning van het veld stappen is natuurlijk heel erg prettig. Dan blijkt maar weer hoe belangrijk het is om een goede bank achter de hand te hebben.
Super ook dat de jongens van twee steeds weer bereid zijn om aan te sluiten.

Komende zondag een tegenstander die volgens de kenners mee zal gaan doen aan de top van de ranglijst.
Een mooie graadmeter voor ons om te kijken waar we staan.
Emplina is een degelijk collectief, dat verdedigend goed staat en daarnaast over enkele spelers beschikt die het verschil kunnen maken.
Niet voor niets hebben ze de laatste vijf officiƫle competitiewedstrijden gewonnen.

Persoonlijk vind ik het erg leuk dat we met Olav van Boxtel een jongen treffen die ik bij FCDB in de jeugd nog twee seizoenen heb mogen trainen.
Olav was destijds meer een controlerende speler, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een bewegelijke middenvelder (nummer 10) met een hele goede traptechniek. Zijn spelhervattingen en (steek)passes zijn een belangrijk wapen van Emplina. Zeker gezien de kopkracht en snelheid die ze in huis hebben.

Voor ons geldt dat we op Mike en Niels na compleet zijn en de opgelopen pijntjes weer zo goed als verdwenen zijn.
Dat betekent dat we wederom met een goede groep aan kunnen treden en we als nodig weer het een en ander achter de hand zullen hebben.
Dat dit het verschil kan maken is afgelopen zondag wel gebleken.

Hopelijk valt het mee met de weersvoorspelling, de supporters zijn er weer als gewoonlijk, namens spelers en begeleiding een sportieve en mooie wedstrijd toegewenst.

Historie.

18-11-2018  Emplina - DAW  0-2  Mark Megens 1X Mike van de Ven 1X

12-05-2019  DAW - Emplina  1-0 Mark Megens 1X

13-10-2019  DAW - Emplina  1-1 Bart Vos 1X