In zijn 2e thuiswedstrijd van het seizoen heeft DAW Schaijk 1 een verdiende overwinning behaald op  Volkel 1. De hoogtepunten in de 1e helft waren spaarzaam.  In de 14e minuut profiteert Bart Vos van een kardinale fout in de Volkel-defensie.  De bal huppelt langzaam maar zeker over de doellijn: 1 - 0.

Het duurt tot de 33e minuut voordat het volgende moment van opwinding valt te noteren: Siem van Merwijk breekt door over links, zijn schot wordt fraai gestopt door de Volkel-doelman.

Verder weinig te genieten in de 1e helft: meest opvallend zijn de 4 foute ingooien die door scheidsrechter van Westing worden teruggefloten.

In de 2e helft komt DAW Schaijk beter voor de dag. In de 48e minuut komt Jacco vd Heijden vrij voor de keeper. De keeper van Volkel heeft een prima redding in huis.

In de 68e minuut wordt de ingevallen Corik Megens onregelmentair gestopt door een Volkel-verdediger: de scheidsrechter is onverbiddelijk. Strafschop voor DAW: een klusje voor Mark Megens: 2-0.

Volkel gaat meer risico's nemen maar weet geen kansen te creĆ«ren:  aan de andere kant komt er meer ruimte voor de DAW-aanvallers. Opnieuw komt Jacco vd Heijden in de 73e minuut vrij voor de keeper. Opnieuw is de Volkel-keeper de  baas.

In de 80e minuut valt de beslissing in de wedstrijd. Freek van Boekel stuurt Corik Megens diep, die schudt een verdediger van zich af en blijft oog-in-oog met de Volkel doelman ijzig kalm en prikt de bal in het uiterste hoekje. 3-0. Wedstrijd gespeeld.

DAW Schaijk sluit met 7 punten uit 3 wedstrijden aan bij de koplopers, Volkel bivakeert  met 0 uit 2 voorlopig in de staart van de ranglijst.

Volgende zondag speelt DAW uit bij Helvoirt. We gaan zien of de goede seizoen-start een vervolg krijgt bij deze lastige oppontent.