In een zeer attractieve wedstrijd heeft DAW Schaijk een ruime overwinning behaald op Helvoirt. Grote man aan DAW-zijde was Noah van Deijne die met 3 doelpunten en 1 assist zeer bepalend was in de 2e helft.

In de 1e helft was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. DAW technisch beter, Helvoirt fysiek sterk. De 1e kans was in de 14e minuut voor Helvoirt. Jeroen de Bever komt door op rechts en dwingt doelman Rick van Aalst tot een redding. Het spel golft op en neer en ook DAW komt tot kansen via Corik (redding keeper) en na een goede actie van Huib van Merwijk komt Jacco vd Heijden in kansrijke positie maar niet tot een schot op doel.

In de 34e minuut komt DAW op 0-1. Door goed drukzetten van Bart Vos komt Jacco vd Heijden in balbezit. Hij stuurt Corik Megens diep en die geeft een lage voorzet op Jacco die tegendraads binnenschuift. 0-1. Lang kan DAW niet van de voorsprong genieten, in de 36e minuut is het alweer gelijk door een lage voorzet vanaf links die door de snelle Rico de Laat wordt binnengeschoten.

Ruststand 1 -1.

In de 2e helft komt bij DAW Noah van Deijne in de ploeg en dat gaat gepaard met een aantal tactische omzettingen. De 1e grote kans na rust is voor Helvoirt. Na een onoverzichtelijke situatie komt de bal plots voor de voeten van Menno van Hattum maar die schiet van dichtbij royaal over.

In de 55e minuut een hoekschop voor DAW. De strakke voorzet van Noah van Deijne wordt door Mark Megens hard binnengekopt. 1-2. Een minuutje later krijgt Corik Megens tot 2 keer toe de kans om te scoren. Keeper Jannes Verhulst weet beide keren zijn inzet te keren.

Niet veel later valt de 1-3. Een diepe bal van Mark Megens, broer Corik zet een goed blok waardoor Noah van Deijne in balbezit kan komen. Noah schudt 2 Helvoirt-verdedigers van zich af en scoort fraai.

Helvoirt gaat meer en meer risico's nemen en komt in de 69e minuut tot een kans voor Collin vd Bergh. Keeper Rick van Aalst redt knap met de voet. In de 70e minuut zet Siem van Merwijk goed door, in de kluts komt de bal bij Noah, die de bal vol overtuiging in het dak van het doel knalt: 1-4.

Twee minuten later is het alweer 2-4. Een vrije trap vanaf links wordt door Jeroen de Bever fraai in de rechter bovenhoek gekrult.

Een minuut later is de marge weer 3. Corik Megens wordt onregelementair gestopt wanneer hij wil koppen.  De uitstekend leidende scheidsrechter Brummer kan niet anders dan naar de stip wijzen. Mark Megens blijft koel en schuift de bal in de hoek. 2-5.

Het slot-akkoord is weer voor Noah in de 88e minuut. Hij is opnieuw sneller op een bal van achteruit, keeper Verhulst is te laat en Noah kan zijn 3e van de middag binnenwerken. Een hattrick!  Of Noah de wedstrijdbal mee naar huis heeft gekregen is bij uw verslaggever niet bekend.

Eindstand 2-6 na een heerlijke wedstrijd.

Volgende week speelt DAW Schaijk1 uit tegen het nog puntloze Venhorst. Venhorst is voor DAW altijd een zeer lastige tegenstander en van onderschatting mag hier dan ook geen sprake zijn.