• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Een week na kabinetsformatieëske wanvertoning in de Lithse klei, kreeg Das Elfte meteen de kans om het geschonden blazoen weer een klein beetje op te vijzelen. Op de schier onneembare Heuvel namen de oranje-blauwe kanaries het namelijk op tegen koploper Nooit Gedacht 7, dat na vijf wedstrijden nog het volle pond in de wacht had gesleept, met een doelsaldo van niet minder dan +23. Niet mis en de gebleekte sokken van de Zeger waren gewaarschuwd.

Na de gezapige kermisoptocht bij NLC waren vernietigende woorden gevallen en dat was te merken. Met meer peper in hun reten dan bij Jumbo en Albert Heijn op de schappen ligt, raasden de Elfters als opgevoerde Miele stofzuigers over het veld. Ook onze Kevin, die pijnlijk was verStrikt in zijn kater van drie kratten bier en twee flessen bedorven wodka, trok onder aanvoering van defensieleider Bongers enthousiast ten strijde. Dat - en vooral veel andere zaken - leidde ertoe dat Das Elfte aanvankelijk weinig onderdeed voor de Geffense vijand, die zich 82 van de 90 minuten vermomde als een ploeg onderin het rechter rijtje.

Na een minuut of zoveel kregen de dappere Heuvelrunners loon naar werken. Na een prima aanval bediende Achillesreekoloog Keijzer onze Comice du Doyenne in de 16-meter. De Peer wervelde als een dolle ballerina door de 16 meter en kapte, draaide en slalomde zich op denkbeeldige muziek van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski een weg naar de openingstreffer: 1-0! Dat leek de Geffenaren even wakker te schudden, want spontaan barstte het geschop en onderling gemekker even los. Swan jeur Frank de Vent had deze zondag storingsdienst en maakte als waterzakbode meer meters dan de rechtsback van Geffen.

De bezoekers kregen steeds meer de overhand en het timmermansoog van onze goalie – en de onwil om zijn pak vies te maken – moesten eraan te pas komen om een bal op de paal te kijken. Das Elfte leek daardoor alsnog zonder kleerscheuren de kleedkamers op te mogen zoeken, toen het uit het niets toch de gelijkmaker moest slikken. Een van de ingeschoven Geffenaren kreeg de bal keurig in zijn voeten gerold en krulde het leder beheerst met rechts in de verre hoek: 1-1.

Das Elfte liet de koppen echter niet hangen, op hun degelijk rechtsbackske na. Hoewel je mocht verwachten dat een kupke van zijn formaat geen risico loopt, hield vakkenvuller Venne het anderhalve minuut voor de thee namelijk voor gezien, na een aanrijding met zijn tegenstander. Invaller Ronaldinho van Hal hield het 19 seconden later op zijn beurt ook weer voor gezien en liet zich zo in het Guiness Book of Records optekenen met de allerkortste invalbeurt aller tijden. Halbzeit.

Sinds subcaptain Bongers ambtenaar is geworden, maakt hij ook op zondagen maar halve dagen. De Peer nam daarom noodgedwongen zijn plek als achterhoedeleider over en deed dat vanaf een metertje of 23 achter zijn defensie. De roodwitten konden daardoor makkelijker opschuiven naar de Schaijkse goal en Das Elfte ging steeds zwaarder tijden tegemoet. De bezoekers regen de kansen aaneen, maar vonden keer op keer de Steef op hun weg, die speciaal voor deze zondagochtend zijn Go Go Gadget leermagneet onder zijn reet had geplakt. De Elftenaren vielen van vermoeidheid met bosjes naar de vlakte, maar dankzij Man of the Match Frank de Vent en zijn mobiele storingsdienst, herrezen zij als feniksen uit hun as. Venne had van de spanning zijn kringspieren niet meer onder controle en ruftte langs de lijn voluit in de rondte.

In de slotfase kreeg Das Elfte zelfs nog wat halve kansjes om het onrecht nog schrijnender vormen aan te laten nemen. Omdat Bas Keijzer een uitlevering van Schaijk aan Oss nog niet afgeschreven heeft en zijn toekomstig electoraat niet kwaad wilde maken, verprutste hij de kopkans. Ook de Grote GJP leek nog een grote kans te krijgen, maar wist zijn tegenstander net niet om de tuin met prei te leiden. Na 52 slopende minuten hield de leidsman het voor gezien en was de stunt een feit.