Met de volle buit keerde de koploper terug naar Schaijk. Ongeslagen koploper op de helft van de wedstrijden in deze competitie en de concurrentie liet ook nog eens punten liggen, alleen Volharding bleef in het spoor. Op een hobbelig veld, een straffe wind en een lastige tegenstander kregen de toeschouwers weinig te zien.

De eerste minuten waren voor de thuisploeg, met de wind in de rug probeerde ze DAW te overrompelen. In de 8e minuut het eerste wapenfeit van DAW, Freek van Boekel legt de bal prachtig achter de vijandelijke linie, op waarde geschat door spits Corik Megens, de lob is doeltreffend, 0-1.

(Corik Megens heeft de 0-1 gescoord foto Marja Megens)

Na een half uur, een waar “hoekschoppenbombardament” van de thuisploeg, maar liefst acht hoekschoppen achter elkaar, twee daarvan gaan via het houtwerk. Het levert al met al niks op. Tien minuten voor rust een gevaarlijke vrije trap van de thuisploeg, Mark Megens verandert de bal van richting tegen de paal, de rebound smoort in de defensie. Rust 0-1.

In de eerste minuut na rust een hoekschop van Siem van Merwijk, via de onderkant van de lat gaat de kopbal van Robbert Knipping er niet in. Aan de ander kant een duwfout gezien door scheidsrechter Nelemans de gelijkmaker komt niet op de borden. Tien minuten na rust een dubieus vlagsignaal, Mark Megens scoort maar scheidsrechter Nelemans volgt alsnog grensrechter van den Braak. EVVC probeert wat het kan, echte kansen komen er niet. Na een dik uur Huib van Merwijk zet voor, Bart Vos legt af op de vrijstaande Hidde van der Heijden, die schiet voor het lege doel de bal over. Aan de ander zijde Gerwin van den Boom, de vrije trap gaat een meter over. Nog een hachelijk moment voor DAW. Rick van Aalst gooit verkeerd uit en kan ternauwernood de situatie herstellen. Kwartier voor tijd, hoekschop Siem van Merwijk, vrije kop kans Corik Megens, de bal wordt van de lijn gehaald. EVVC probeert het wel maar kansen komen er niet na zes minuten terechte blessuretijd fluit scheidsrechter Nelemans uit Zundert de drie punten in de boeken.

Trainer Rob van der Ven over de wedstrijd: Rob; “Een matige wedstrijd van onze kant. Het veld, de wind, maar vooral EVVC maakte het ons lastig vandaag. We waren niet instaat om voetballend het verschil te maken. Qua strijd heb je het altijd lastig tegen Vinkel en mag je blij zijn met de drie punten. Ook mindere wedstrijden moet je winnen. Op naar Venhorst waar we nog wel iets tegen recht te zetten hebben”!

DAW heeft de helft van de competitie wedstrijden erop zitten de cijfers zijn prachtig ongeslagen aan kop. Alleen Volharding en SVSSS hebben minder verliespunten. Het belooft nog een leuk tweede deel te worden. Zondag gaan we verder thuis tegen Venhorst de ploeg staat stijf onderaan met één punt, behaald dat wel tegen DAW. Gaat DAW 1 dat goedmaken? We gaan het zien zondag.