Extreem goede uitslagen op de andere velden in deze klasse. Door de uitslagen en de winst in Vianen doet DAW weer volop mee om de bovenste plekken. Drie keer scoren kort achter elkaar in de eerste helft was voldoende voor de winst. Op een erbarmelijke grasmat was goed voetbal nauwelijks mogelijk zelfs de bestuursleden van Vianen, excuseerde zich voor de staat van het veld.

De eerste minuten gaan gelijk op, er vallen nauwelijks kansen te noteren. Na een kwartier een onderschepping, Bart Vos probeert de doelman te verschalken, de goalie is op tijd terug in zijn kooi. Na een half uur een kopbal van Wouter Evers uit een corner, de bal gaat ruim over. Één minuut later aan de andere zijde, Bart Vos wordt aan de rechterkant weggestuurd door Siem van Merwijk, de voorzet wordt gemist door een Vianaanse verdediger. Corik Megens, altijd attent , laag in de verre hoek 0-1. Jacco van der Heijden stuurt twee minuten later Corik Megens diep, Corik stuit op de keeper, Bart Vos is attent en werkt de 0-2 tegen de touwen.

Vianen DAW 03042022 1(Bart Vos schiet de 0-2 tegen de touwen - foto Marja Megens)

Weer een minuut later een foutieve terugspeelbal, Corik Megens pikt op maar wordt onreglementair gestuit, scheidsrechter Panjoel is onverbiddelijk strafschop. Klusje Mark Megens, 0-3. Tevens de ruststand.

Meteen na de pauze de 1-3, Rik Renirie komt (te) makkelijk langs zijn tegenstander, Rick van Aalst brengt redding maar in de rebound is Joost Verbiesen trefzeker. Na een klein uur een diepe bal van Jacco van der Heijden op Bart Vos. Bart sneller dan zijn tegenstander, de doelman brengt redding. Vier minuten voor tijd nog een voorzet van Rik Renirie, geheel vrij voor Rick van Aalst kopt, Joost Verbiesen de bal in de handen van de Schaijks goalie.

Vianen DAW 03042022 2(Jaap Maathuis ook vandaag weer een rots in de branding - foto Marja Megens)

Heerlijke punten bij het altijd lastige Vianen Vooruit voor DAW, volgende week een directe concurrent voor de bovenste plaatsten dan komt Emplina op bezoek.