• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Das Elfte zit al vanaf september in de hoek waar de Klappen vallen. Nadat in de eerste weken van het seizoen TOP en Maaskantse Boys nog ruim werden Geklopt, bleven punten (en doelpunten) daarna zo goed als uit. Het werd dus hoog tijd om met die neerwaartse spiraal te Breken en dat kon bij uitstek door revanche te nemen - uit kregen we immers met 11-0 Klop - op de pupillen van OSS'20. Kosten noch moeite werden gespaard: Van Hal sr. besloot de vijand met eigen wapens te bestrijden en Beukte voor aanvang van de westrijd nog snel een danoontje super powerrrrr naar binnen.

Toen de kinderzitjes uit de Ossche wagens geleegd waren, begon Das Elfte niet onaardig aan het duel. Hoewel het aantal keren langdurig balbezit op vijandelijke helft op nul handen te tellen was, Klopte het verdedigend uitstekend. Dat kon ook niet anders met een achterhoede met 12-voudig MOTM De Vent en Hans 'the Living Legend' Van Boxtel, die met al zijn routine ook het Klappen van de zweep kent. De enkele keer dat de bezoekers toch gevaarlijk door kwamen, wapperde Lijk van Lith met zijn Handgemeen met de vlag. Toch zou de titelkandidaat uit Oss al rap op voorsprong komen, een zoveelste Dreun voor de Schaijkse moraal. Toen ook de 0-2 tegen de touwen was geholpen, Bonkte de Schaijkse harten in hun kelen: een nieuwe monsternederlaag leek aanstaande. Das Elfte nam daar gelukkig geen aanStoot aan en bleef ook in het vervolg van de tweede helft Knokken voor iedere bal.

Een Tikkie later Plofte de Vent samen met zijn directe tegenstander op de grond, die hem daarbij een paar keer natrapte. Dat was tegen het inmiddels zere been van onze bewierrookte vedette FdV, maar hij besloot zich van zijn beste kant te laten zien. Als een heuse Clearasil Schuimgel gentleman hielp hij de vijand van een weerbarstig puistje af, die daar zonder de vast te houden hand van zijn moeder echter niet van gediend was. Wat volgde was een korte scene uit de Jerry Springer show, zij het dat 'de kale' dit keer niet de zaak kwam sussen, maar zelf het doelwit was. Tot grote vreugde van Mister Clearasil is hem door de leider van de blauwgelen toegezegd dat hij binnenkort een staartje krijgt.

De 0-2 ruststand bood onze Selecao nog enig perspectief en dus besloot Das Elfte er de tweede helft vol op te Klappen. Helaas werd die bewonderingswaardige Vechtlust op brute wijze de kop ingedrukt, want al snel vielen er nog twee goals, of in onvervalst Frans: encore deux Buts. Bij een Osschische voorzet riep poortwachter Steef duidelijk 'Oké!', maar over de precieze betekenis daarvan liepen de aanwezige woordenboeken behoorlijk uiteen. Met een katachtige sprong van 4 op de Schaal van Bierviltjes dook d'n Steef onder de bal door, waarna de vijand eenvoudig toe Sloeg: 0-3. Niet veel later volgde de kolderieke genadeKlap, toen een terugspeelbal door het enige polletje op het kunstgrasveld over de schoen van onze kiepert het hok in hobbelde: 0-4. Daarmee was het duel plotsKlaps gespeeld. Zelfs de rechtsback mocht in de slotfase nog delen in de weelde, door met een luie boogbal onze goalie te verSlaan: 0-5.

Das Elfte rest niet veel meer dan de Wonden te likken en het vizier op de volgende wedstrijd te richten. Hopelijk Slagen Los Galactidos er in de tussentijd in om nog een paar eitjes te Venten, of beter vertaald: Op De Kop Te Tikken.