• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De eerste Maashorst derby voor beide teams is zondag as. een feit. Op het kunstgrasveld van RKSV Volkel treffen DAW en Volkel elkaar. Thuis werd het een makkelijke overwinning, Volkel presseert uitstekend de laatste wedstrijden terwijl DAW een stapje terug moest doen om de strijd om de titel. Waar Volkel strijd om weg te blijven van de onderste plaatsten wil DAW de felbegeerde derde plek overnemen van Emplina.

Trainer Rob van der Ven beschouwd voor.

Rob;” Terugkijkend op de wedstrijd tegen SVSSS, denk ik dat we voor het eerst in deze competitie kunnen zeggen dat onze tegenstander afgelopen zondag een maatje te groot was.
Om tegen dit soort teams een prestatie neer te zetten, moet je top zijn en dat waren wij verre van.
Blessures, zieken en twijfelgevallen in de warming-up in combinatie met een gebrek aan scherpte op bepaalde momenten zorgden ervoor dat we nauwelijks in de wedstrijd hebben gezeten.
Een gemakkelijk gegeven strafschop voor SVSSS, Roel die de 1-1 moet maken, maar over de gehele wedstrijd gezien, zijn we op alle fronten afgetroefd.
De wil was er wel, er werd zeker ook hard gewerkt, maar het kwam er dit keer niet uit. Terecht verloren, ervan leren en op naar de volgende belangrijke wedstrijd.

Wederom een uitwedstrijd op kunstgras tegen het bekende Volkel.
Mede door Michiel natuurlijk een speciale wedstrijd voor mij als trainer, maar ook voor de spelers en supporters is het altijd leuk om tegen een bekende tegenstander uit de buurt te voetballen.
Een ander Volkel dan dat we in de laatste onderlinge duels gezien hebben, dat is zeker.
Dat we in een wisselvallige fase zitten dat is duidelijk. Hopelijk kunnen we onze supporters zondag weer eens een mooie wedstrijd voorschotelen.
Met wie we kunnen gaan starten is vooralsnog nog de vraag, maar daar heeft iedereen in deze fase van het seizoen mee te maken en dit mag zeker geen excuus zijn. Zondag moeten we er weer staan in welke samenstelling dan ook.

 Leuk detail; Tim Jans de zoon van Volkel trainer Michiel Jans zit op de bank. De DAW spelers zullen hem niet willen teleurstellen en huiswaarts willen keren met een driepunter ;)
Scheidsrechter deze middag is jonge scheidsrechter Teun van Pelt uit Hivarenbeek. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

programma 24-4-2022  
   
Volkel DAW Schaijk
Real Lunet Emplina
EVVC Venhorst
Prinses Irene Heeswijk
Volharding Olympia'18
Helvoirt Vianen Vooruit
CHC SVSSS