• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Een week voordat in het centrum van Schaijk alle Moeslandse remmen los zouden gaan, moest Das Elfte het in eigen huis opnemen tegen het op twee na beste van Berghem: Berghem Sport 3. Een tegenstander van formaat, getuige ook de ruime uitnederlaag, eerder dit seizoen. Dat mocht de hoop in de Schaijkse harten niet drukken: elke wedstrijd begint immers gewoon weer op 0-0. Met die wetenschap en een verschrikkelijke yell in ons achterhoofd, startte Das Elfte als door een Hommel gestoken aan het duel.

Alle goede bedoelingen van Das Elfte ten spijt, waren het vooral de bezoekers die er naar hartenlust op los caramboleerden. Met name de kleine centrumspits van de bezoekers had de tijd van zijn leven, toen hij keer op keer in zijn eentje de hele Schaijkse defensie en doelman stenigde. Geheel in lijn met de traditie van het gros van de laatste 17 wedstrijden, keek Das Elfte daardoor al rap tegen een 0-2 achterstand aan. Na een vinnige, doch volslagen legale schouderduw van Mister Bookmaker, vond de scheidsrechter van dienst het een lollig idee om tóch voor een overtreding te fluiten. Na een afweging van verschillende scenario’s, besloot een licht ontstemde Mister Bookmaker de bal richting de eerste de beste passerende duif te lanceren. Niet wetend dat de Man Met De Fluit een groot bewonderaar van duiven was en hem prompt daarvoor beloonde met een gele kaart.

In ondertal wist Das Elfte het hok schoon te houden en na een relatief makkelijk aan ons gegeven vrije trap, roste één van de blauwhemden de bal zo hard mogelijk richting de brug naar Herpen. Gele kaart, zo zou een consequenticus kunnen redeneren, maar dat was buiten de arbitrale waard gerekend. Aangezien de bal niet vanuit de handen werd weg geschoten, maar vanaf de grond, bleef de gele kaart netjes in de borstzak. Een theorie voor gevorderden, waar beroepsdenkers als Plato en Aristoteles niet van terug zouden hebben. Overigens bleek die theorie even later alweer niet waterdicht, want toen onze goalie de bal uit zijn handen terug het veld in roste, mocht hij gewoon blijven staan. Nadat Berghem Sport nog een keer het net had gevonden en Kokkieloze Peppie in extremis nog een dot van een kopkans om zeep had geholpen, vond de arbitrage het wel even welletjes: 0-3, Halbzeit.

In het tweede bedrijf kwam Das Elfte wat beter en strijdvaardiger voor de dag en slaagde het erin wat meer druk op het vijandelijke hok te creëren. Ondanks gemiste kansen van Robinho van de Ven en Mister Bookmaker, wisten de oranje gladiatoren liefst vier (!!) keer het net te doen bollen. Vanaf rand zestienmeter had onze Peppieloze kok weinig tijd en ruimte nodig om trefzeker raak te schuiven: 1-4! Wat later ging Robinho van de Ven gretig voor eigen succes en dat loonde: golllll! Nadat pannenkoekendeskundige GJ Italiërs met veel gevoel voor dramatiek tegen de vlakte tuimelde, besloot de Man Met De Fluit een Oscar uit te reiken, in de vorm van een strafschop. Penantycoryfee Peppie aarzelde geen moment dit buitenkansje op te eisen en schoot onberispelijk binnen: Torrrrr! Ballen werden inmiddels op talloze manieren weg getrapt, waarbij de leidsman in ieder geval in één geval toch een kaart trok voor een opstandige bezoeker.

In de slotfase zette Das Elfte nog een paar keer stevig aan, waarbij Mister Bookmaker aan het einde stond van een gesmeerde oranje aanval. Op aangeven van Hommellinho tekende hij voor de vierde Schaijkse goal van de ochtend. Een ongekend gevoel van weelde en trots, dat ons sinds wedstrijd 2 van dit seizoen al niet meer gegund was, maakte zich meester van de Schaijkenaren. Niet van álle Schaijkenaren overigens, want een niet bij naam te noemen verdediger leek door een Berghemse cavia in zijn bips gebeten en heeft tijdens het tweede bedrijf van de 45 minuten ongeveer 71 minuten met Waldorf en Statleriaanse agressie over de vlakte geraasd.

Op naar een gelijkspel zal de alerte lezer ondertussen redeneren, wat ook zeker het geval was geweest, ware het niet dat Berghem Sport er in de tussentijd, mede door Schaijkse persoonlijke fouten, ook nog drie in wist te prikken. Spectaculaire, maar betrekkelijk nutteloze eindstand werd aldus: 4-7.

Komend weekend wacht Das Elfte in Geffen de apotheose en definitieve ontknoping van het seizoen, waarbij helaas ook noodgedwongen afscheid wordt genomen van enkele geliefde medespelers. Komt dat allen zien!