De voetbalzondag van de 2de selectie, onderste helft van DAW stond dit maal in het teken van de uitwedstrijd tegen DESO 3. Om even uit de oude doos erbij te halen; vorig jaar werd op dit veld met 3-3 gelijk gespeeld en wat een draak van een wedstrijd was dat. Maar met de gewonnen wedstrijd tegen de nr. 2 en een weekje rust in de benen konden de mannen van Rob Kuijpers & Co met een gerust hart naar Oss toe kachelen.

Kleine voetnoot; Das Tormachien had serieuze wekkerproblemen en moest daarom op eigen vervoer (Leopardtank met 22” spinnende velgen, dobbelstenen onder de achteruitkijkspiegel en racekuipstoeltjes met luipaardprint) naar Oss toe komen. Eenmaal aangekomen op sportpark ‘De Rusheuvel’ aanschouwde de Duitse revelatie dat zijn team al druk met de voorbereiding bezig was. De vader van Otis van Maasdijk wist de Duitse backsloper nog het verkeerde kleedlokaal in te sturen, een prachtig stukje voetbalhumor Teun! Omdat Tim van der Linden ook problemen had met zijn wekker mocht hij, samen met Das Tormachien de van DAW 6  geleende keeper Johan Tiellemans inschieten. Eenmaal warm kon de wedstrijd dan toch beginnen.

De oranje-witten begonnen goed aan de wedstrijd. Waar de, overwegend Turkse formatie van DESO het voornamelijk moeilijk had met zichzelf, wisten de DAW’erts het hoofd koel te houden en de wedstrijd te controleren. Tot kansen mocht dit alles niet komen, maar de bal lag 80% van de tijd op de vijandelijke helft. Nog voor rust zouden de Schaijkse 11 op voorsprong komen; Coach en Sterspeler Ralf Visschers was een keer niet op vakantie en wist een dieptepass van Hans Heurkens om te toveren in een doelpunt. Zijn nog oudere kompaan in de spits; Mark van de Boogaart wist de 0-2 op het scorebord te krijgen, de man van de assist: Ralf Visschers.

Na rust was het een heel ander verhaal. Na waarschijnlijk een flinke peptalk gehad te hebben van de, ietwat fanatieke coach, stond er na rust een ander elftal tegenover de manschaft van DAW. Zo anders zelfs dat de 1-2 een feit was. ‘HO!’ Dacht trainer/coach/zwetsbal Rob Kuijpers, ‘Ze gaan ons niet weer de kaas van het brood snoepen!’. Das Tormachien en Tim van der Linden werden gesommeerd om warm te gaan lopen, en 5 minuten daarna stond de 1-3 al op het scorebord. Ofja, had er kunnen staan, het scorebord van DESO zag er uit alsof het er al stond toen Jezus zijn eerste krantenwijk in Jeruzalem-oost had. De Duitse stormtroeper rook dat de laatste man van DESO een te kort balletje zou geven op de keeper van de nummer eennalaatst van de competitie en marcheerde in volle kracht op de doelman af. Met een gracieuze sprong wist hij niet alleen het schot te blokken maar via de gestroomlijnde en goedgeschoren rug van ondertekende belande de bal in de goal. Een belangrijke treffer want het in de rust opgebouwde moraal van de Turkse 11 was in 1 klap weggevaagd, BAM! Wat volgde was een sportief bloedbad voor de thuisspelende ploeg, na een loepzuivere hattrick van El Torro en nog een goal van das Tormachien (assisten: Hans ‘koning van de zonnepanelen, koningin van het 11-11 bal Heurkens, Joey ‘Spolle als een dolle’ Lukassen (2x) en Das Tormachien) was het 7-1 en besloot de scheids, die de hele wedstrijd nog geen 10m gelopen had, een eind te maken aan deze zwarte dag voor DESO 3.

Dan rest mij nog Joost ‘Dure keukens, dure auto’ Manders en Carlo ‘Staat tegenwoordig op de speed-dial van Rob Kuipers’ van der Linden te bedanken voor hun tameloze inzet, bedankt voor jullie tameloze inzet!
Volgende week is DAW 5 wederom vrij, dus men kan zich goed voorbereiden op de 6 puntenwedstrijd tegen TOP 5.

ps. Een fijne vraag voor de puzzelende DAW’ert: Hoe heet de vice-voorzitter van DESO?
Het antwoord kunt u middels de comments plaatsten.
De prijs: een biertje (geheel vergoed door de barcomissie uiteraard, ik ben slechts een arme student) voor degene die als eerste dit mysterie op weet te lossen.
Kleine tip: DESO heeft een website..