In een zeer sportieve wedstrijd heeft DAW Schaijk 1 een overtuigende 1-4 overwinning behaald op de Groesbeekse Boys.

Het was gezellig druk op het sfeervolle sportpark in Groesbeek-Breedeweg. De talrijke toeschouwers kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld, die onder uitstekende leiding stond van scheidsrechter Raymon Karavia.

De eerste kansen waren voor de thuisclub met een kopbal van Stan Janssen en een schietkans voor Bram de Bruin. DAW-keeper Rick van Aalst hoefde niet in te grijpen.

In de 29e minuut een prachtige dieptepass van Huib van Merwijk, Bart Vos kapt zijn man uit en de rebound via de keeper kan door Jacco v.d. Heijden bekeken binnengeschoten worden. 0-1.

DAW voelt dat er meer te halen is en voert voor de rust de druk nog een aantal keren flink op. Grote kansen voor Corik Megens tot tweemaal toe red keeper Mike Verriet. De 2e keer op wonderbaarlijke wijze van heel dichtbij.

Op slag van rust valt toch de 0-2. De hoekschop van Siem van Merwijk wordt door Hidde v.d. Heijden perfect in de verre bovenhoek gekopt.

Na rust proberen de Boys snel een aansluitingstreffer te forceren wat kansjes oplevert voor Tim Poeien met een schot rakelings voorlangs, en een dropkick van Devin Jabobs die hoog over gaat.

DAW krijgt aanvallend genoeg ruimte en in de 70e minuut resulteert een mooie dribbel van Roel Janssen in de 0-3. Naar binnen komende is zijn niet al te harde maar wel zuivere schuiver doelman Verriet te machtig.

In de 75e minuut valt de definitieve beslissing in de wedstrijd. Jacco v.d. Heijden onderschept een te korte terugspeelbal en weet deze met uiterste precisie tot doelpunt te promoveren 0-4.

Bij DAW zakt de concentratie wat weg wat resulteert in nog een aantal kansen voor de Boys. In de 80e minuut valt de 1-4. Rick van Aalst weet in eerste instantie de bal nog te keren, de rebound komt via de lat voor de voeten van invaller Luuk Langeveld die de 2e competitie-treffer voor de Boys dit seizoen weet te scoren.

Ook DAW krijgt in de counter nog een aantal kansjes maar gescoord wordt er niet meer.

Eindstand 1-4.

Bij DAW maakte 2 jeugdspelers hun debuut te weten Freek van Dinther en Thijs van Hal. Beide jongelingen kunnen terugzien op een verdienstelijk debuut.

Volgende week speelt DAW Schaijk 1 voor de beker uit tegen de buren van Achilles Reek.