Teleurstellend gelijkspel  DAW Schaijk 1 tegen Schijndel: 1- 1.

In deze sportieve wedstrijd waren grote kansen schaars in de eerste helft.

De eerste goede kans was voor DAW toen Mark Megens in de 5e minuut uit een corner de bal tegen de lat kopte. In de 18e minuut was de drop-kick van Roel Janssen knap maar verdween deze net over het doel.  Schijndel was vooral gevaarlijk wanneer de snelle back Bart de Wit zich aanvallend inschakelde.

Zo  kreeg Thomas van Liempd in de 30e minuut na een paar kluts-ballen op het middenveld een vrije schietkans van binnen de 16-meter. DAW keeper Rick van Aalst redde bekwaam.

Verder veel duels op het middenveld, maar geen kansen meer, 0-0 bij rust.

Direct na rust de 1-0 voor DAW. Siem van Merwijk krijgt na een vlotte combinatie  op het middenveld de bal goed aangespeeld, zijn schot verdwijnt, wellicht nog enig zins van richting veranderd, in de rechterbovenhoek.

DAW probeert door te drukken en krijgt ook een aantal kansjes om de 2-0 te maken. Schijndel geeft zich echter niet gewonnen, blijft in de wedstrijd,  en zoekt steeds meer de aanval .

Zo moet DAW -keeper Rick van Aalst zich in de 70e minuut tot het uiterste strekken om een schot van Stan Guns vanaf een kleine 40 meter onschadelijk te maken.

Het spel van DAW wordt naarmate de wedstrijd vordert steeds rommeliger en Schijndel gaat op zoek naar de gelijkmaker. Wanneer een corner in de 85e minuut door de gehele DAW-defensie gemist wordt,  scoort Tjeerd Pijnenburg van dichtbij de 1-1.

DAW probeert het nog wel in de resterende minuten maar verder dan een tweetal vergeefse inzetten van Noah van Deijne komt het niet.

DAW moet genoegen nemen met een over 90 minuten gezien teleurstellend maar wel terecht gelijkspel tegen Schijndel.

Volgende week speelt DAW Schaijk1 uit tegen Boekel Sport. We gaan zien of DAW daar kan winnen en de aansluiting met de topploegen kan bewerkstelligen.