In tegenstelling tot eerdere jaren hadden we vorig seizoen tweemaal grote moeite met het stevig verjongde team van Boekel sport.

Dus mochten we er deze zaterdag niet te licht over denken. Met groot enthousiasme gingen we de strijd aan en leek onze opzet om BS op eigen helft vast te zetten ook goed te lukken.
Maar in plaats van de openingsgoal te maken liepen we al na een minuut of 10 achter de feiten aan. Een misverstand in de verdediging zorgde ervoor dat geen van onze verdedigers ingreep (ze liepen zelfs elkaar in de weg), en de spits van BS had vrij baan richting DAW-doel. Hij liet met een schuiver Arthur kansloos en tekende zo de 0-1 aan. Dit betekende een ommezwaai in ons spel, want het vrijblijvende verdween en er werd serieus jacht gemaakt op de gelijkmaker. Vanaf dat moment stond het ook gewoon goed, zowel achter, midden als voorin. Het was Michiel die na een mooie aanval over rechts de 1-1 mocht binnentikken. Vol goede moed werd daarna ook werk gemaakt om een voorsprong te creeeren. En jawel, na een enkele pogingen was daar weer Michiel die met een schot van afstand de doelman kansloos liet: 2-1. De aanvallen verliepen in steeds hoger tempo en we speelden met vlagen zeer sterk. Toch was het opletten geblazen voor de gevaarlijke counters van Boekel. Maar Twan had zijn organisatie op orde, en Marcel, Johan en uitblinker Henri voerden hun verdedigende taken uitstekend uit. Net voordat we mochten gaan rusten was daar ook nog eens de 3-1. Het was Victor die met een geweldige kopbal in de verre hoek zijn doelpuntje meepikte.

Na rust was het weer een minuut 10 niet best wat we lieten zien. (We lijken langzamerhand veranderd in dieseltjes, naarmate we ouder worden.) In deze periode werd een theaterstukje van de spits van Boekel beloont met een pingel en zo kon Boekel Sport de welbekende aansluitingstreffer noteren: 3-2. Hij ging weliswaar over de knie van Twan, maar maakte daarbij zoveel misbaar dat de ziekenwagen al bijna gebeld was…… Maar al bij al maakte deze goal ons weer bewust van waar we mee bezig waren; een wedstrijd. Alle remmen werden losgegooid en in de resterende 25 minuten werd vol op de aanval gespeeld. De doelman van Boekel hielp nog even mee. Hij liet een schotje van Michiel los en Gertjan v. M. kon gemakkelijk binnentikken. De 4-2 was een feit en een verschil van 2 doelpunten weer gemaakt. Een luxe voorsprong wetende dat vorig seizoen we maar met moeite 1 doelpuntje konden maken tegen deze tegenstander. Maar de koek was nog niet op. Dennis had nog niet gescoord en schoot uit alle hoeken en standen op goal. Een van deze kansen werd nog geweldig door de Boekel keeper uit de hoek getikt, maar ook enkele ballen waren kansloos en had hij moeten afspelen. Geen probleem, zijn enthousiasme werd later toch beloond. Na een ouwerwetse scrimmage waar niemand meer in een kansje geloofde was het Dennis die onverzettelijk doorging. Zo veroverde hij de bal en kon de 5-2 binnenschieten. Zelf verdiend door hard werken…

De wedstrijd was zo ongeveer gespeeld en op een enkel speldenprikje na was Boekel niet meer gevaarlijk geweest. Wat als slotakkoord volgde was een opleving aan DAW kant die zijn weerga niet kende; De druk werd opgevoerd en Boekel kon daar niet echt mee overweg. De ene na de andere hoekschop volgde en Dennis ging er eens goed achterstaan. Het was Gertjan die zijn tweede van de dag aantekende via een geweldig mooie kopbal. Hij kopte de bal met een mooie boog over de iets te ver voor zijn goal staande en wanhopig grabbelende keeper. De 6-2 lag in het mandje. De laatste corner van de wedstrijd werd wederom door Dennis voor de pot geslingerd. Nu was het Marcel M. die zijn hoofd lekker tegen de bal kon zetten en zo voor de derde(!) kopgoal zorgen. Ook deze 7-2 was een beauty en met deze –onverwacht hoge- uitslag konden we aan een biertje gaan denken.

Volgende week uit naar Venhorst, wederom een zware pot, om daarna te beginnen aan een lange winterslaap….