Het hoofdveld van DAW lag er niet al te best bij. Daarbij stond er een straf windje over het hoofdveld, het resultaat: een kwalitatief matige wedstrijd.

De eerste 25 minuten vielen er aan beide kanten geen echte kansen te noteren.  DAW was opbouwend niet bij machte de defensie van Heeswijk in de problemen te brengen. De eerste echte kans voor DAW was het gelijk raak: een vloeiende één-twee tussen Jacco vd Heijden en Corik Megens werd door laatstgenoemde in de korte hoek knap binnen geschoten. Keeper Frank Dobbelsteen van Heeswijk leek verrast en had geen antwoord.

Lang kan DAW niet van de voorsprong genieten. In de 34e minuut komt Tijn Bosch goed door over de rechterflank. Zijn schot wordt knap tegengehouden door Rick van Aalst, maar in de rebound is Stef Adank er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te koppen. Ruststand 1-1.

Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde: DAW slaagt er niet in met combinatievoetbal kansen af te dwingen, en Heeswijk speelt lange ballen op de gevaarlijke spitsen. In de 55e minuut komt Heeswijk op voorsprong, scheidsrechter Theunisz ziet een buitenspel-situatie over het hoofd, en uit een voorzet van Terry Steenbergen kan Danny Aarts van dichtbij binnentikken, 1-2.

DAW gaat vanaf dat moment steeds nadrukkelijker op zoek naar de aanval, en al snel volgen de kansen. Een grote kans voor Noah van Deijne in de 74e minuut. Na een mooi steekpassje van Roel Janssen komt Noah vrij voor de keeper, zijn schot teleurstellend een ruime meter naast.

In de counter is Heeswijk nog een paar keer gevaarlijk met een tweetal kansen voor Juul Heerkens. Beide keren redt Rick van Aalst knap.

10 minuten voor tijd krijgt Dirk Verdonk zijn 2e gele kaart voor evenveel handsballen. Dit blijkt een keerpunt in de wedstrijd.

In de 83e minuut, vrije trap Siem van Merwijk, matig verwerkt door keeper Dobbelsteen, Mark Megens werkt de rebound binnen 2-2.

DAW gaat nog 10 minuten vol voor de overwinning, speelt de ballen hoog op de Megens-brothers hetgeen resultaat heeft in de 90e minuut. Na een door Roel Janssen ingebrachte bal krijgt Mark Megens via zijn hoofd de bal perfect voor zijn rechter; de volley is keeper Dobbelsteen te machtig 3-2.

Een late maar verdiende overwinning voor DAW Schaijk.

Volgende week speelt DAW Schaijk1 de topper, uit tegen koploper Sparta'25.