DAW1 brengt dikverdiend punt mee uit Beek en Donk.

In een spannende wedstrijd heeft DAW1 uit bij koploper Sparta'25 een dikverdiend gelijkspel behaald.

DAW was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar moest tot de 96e minuut wachten op de gelijkmaker.

In de 1e helft waren de kansen schaars. De beste kansen waren voor DAW: na een klein half uur spelen kan Corik Megens uit een corner de bal bij de 2e paal terugleggen op Jacco vd Heijden, het schot wordt ternauwernood geblokt. 5 minuten later een prima vrije trap vanaf rechts, Mark Megens en Huib van Merwijk lijken elkaar wat te hinderen waardoor de inzet naast gaat. Sparta'25 stelt hier aanvallend niet veel tegenover, een goed schot van Tijn van den Berg in de 37e minuut is het enige noemenswaardige wapenfeit. Ruststand 0-0.

DAW begint  goed aan de 2e helft, is comfortabeler aan de bal en creëert  ook de nodige kansen. In de 48e minuut  een mooie strakke vrije trap van Jacco vd Heijden, de kopbal van Huib van Merwijk kan door doelman Bram Werdens tot corner worden verwerkt.  Een levensgrote kans in de 65e minuut: Corik Megens stuurt Roel Janssen weg, Roel alleen voor de keeper,  die zijn inzet weet te keren.

In de 79e minuut komt Sparta'25 uit één van de spaarzame kansen op voorsprong. Uit een corner komt de bal bij de 1e paal via doelman Rick van Aalst op het hoofd van Philippe Cleutjens die met dit buitenkansje wel raad weet: 1-0.

DAW gaat vanaf dat moment va-banque spelen en stuurt Mark Megens mee naar voren. In de 89e minuut is DAW dicht bij de gelijkmaker, Mark Megens kopt na een prima voorzet van Noah van Deijne rakelings over. 2 minuten later een hard schot van Hidde vd Heijden net naast. Sparta'25 komt er niet meer uit, en in de 96e minuut dan toch nog de verdiende gelijkmaker. Noah van Deijne brengt vanaf rechts de bal voor, Mark Megens weet de bal tegendraads in het doel te koppen. 1-1.

Niet veel later fluit scheidsrechter Kerkhof beide ploegen naar de douches.

Volgende week is het uiteraard carnaval, de zondag daarna - 26 februari - speelt DAW Schaijk 1 uit voor de beker tegen Venhorst. Aanvang 14.30 uur.