• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Dit weekend kwam niet alleen de kooi’n weind uit Herpen, maar ook vier a vijf wagens gevuld met 30- en 40-plussers en een tas met shirts. Gearrangeerde aanleiding was de ontmoeting in de terugronde van onze competitie tussen de eeuwig strijdbare leeuwen van Das Zehnte en Herpinia 5. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen al ruim gewonnen met 3-4, zodat deze thuiswedstrijd een formaliteit zou moeten zijn.

Dat Das Zehnte niet wekelijks bussen vol supporters weet te verleiden om rond 10.00 uur langs de lijn te komen staan, is al een paar jaar bekend. Deze zondag was het zo mogelijk nóg rustiger in en rondom de kantine, waar de ontbijthoek tot schrik van velen zowaar gesloten was. Helaas kwam onze Technische Staf daar pas bij aankomst op het sportpark achter, zodat zij met alleen droog koekje bij de koffie op de maag een opstelling in elkaar moesten flansen. Zo kon het, dat Mister Bookmaker 21 minuten later als gevolg van een door hongerklop teweeg gebrachte vlaag van persoonsverwisseling op de linksbackpositie belandde. Donkere wolken pakten zich al samen.

Ondersteund door een stevige portie verse krachten begon Das Zehnte scherp aan de wedstrijd. Herpes was op het oog weliswaar de bovenliggende partij, maar wist aanvallend weinig zoden aan de Schaijkse dijk te zetten. Ook Das Zehnte spartelde pijnlijk ideeënloos in de rondte en wist daar zodoende weinig tegenover te zetten. Na een half uurtje kwam fotograaf Frits van Dale van het gelijknamige woordenboek zelfs dankbaar foto’s maken, ter illustratie van het stoffig begrip ‘voortkabbelen’: op een saaie manier langzaam voorbij gaan. Net toen hij zijn rolletje vol bruikbare foto’s gejaagd had en daarmee op weg was naar de donkere kamer van Damocles, barstte alsnog de bom. Net toen Frits van Turenhout zijn keel dacht te schrapen voor het rondbazuinen van de ruststand, was Willy Bokkenfokker bij een snelle Herpense omschakeling net een halve seconde te laat om een inzet van de Rosso-Neri te kraken: 0-1. Halbzeit.

In de rust werd er noodgedwongen weer wat geschoven in posities en dat kwam de organisatie niet ten goede. Binnen een mum van tijd counterde de rood-zwarte vijand zich naar een 0-3 voorsprong en was de zoveelste wedstrijd in Schaijks nadeel beslecht. Nadat het tot overmaat van beschamendheid ook nog 0-4 was geworden, wist gelegenheidsaanvaller Robinho van de Rande de bedenkelijke eer nog een beetje te redden, door met links de 1-4 om de uitkomende doelwachter van Herpes heen te krullen.

Verliezen van Herpes gaat niemand in de koude kleren zitten, zodat het bestuur van DAW Schaijk uit doldwaze rancune en zonder pardon besloot de kantine vanaf 13.00 uur hermetisch te sluiten en een korte periode van rouw af te kondigen.