• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Met de overtuigende overwinning bij Prinses Irene nog vers in het achterhoofd, kon Das Zehnte dit weekend definitief de stap richting de subsubsubtop maken. Op bezoek bij Schadewijk 5 stond Das Zehnte opnieuw een zespuntenwedstrijd te wachten. Geïnspireerd door een idyllisch sportpark De Neervelden was een tweede overwinning eigenlijk slechts een formaliteit.

De praktijk bleek weerbarstiger. Schadewijk was de bovenliggende partij, zonder daarbij overigens grote kansen af te dwingen. Das Zehnte hobbelde volgzaam achter de Ossenaren aan en kwam net zo slecht uit de verf als de grotendeels verwelkte kleedlokalen. Toch zou de grootste kans van het eerste bedrijf voor de oranjehemden zijn. Uit een counter stoomde Mister Bookmaker op over de rechterflank, om peppieloze kokkie daarna een kans van beduidende omvang te schenken. In de jaren ’90 had de scorebordbijhouder de 0-1 al op de borden gejast, maar dit keer had Vlugge Japie wat moeite met de aanname en ging de kans verloren. Ook Willy Bokkenfokker en Mister Bookmaker verzaakten om de Zehntenaren tegen alle denkbare verhoudingen in op voorsprong te zetten. Blaffende hond Schadewijk beet aan de overkant ook niet, op één onberispelijk afgevlagde buitenspelgoal na, zodat we met een weinig zeggende 0-0 ruststand de catacomben in doken.

Na een confronterende donderspeech van de Technische Staf en een dreigende wissel van de hele as van onze opstelling, kwam Das Zehnte iets chiller uit de startblokken. De vijand profiteerde optimaal en binnen een tijdsbestek van 41 seconden werd het netje twee keer gebold: 2-0. Aan veerkracht dit seizoen gelukkig geen gebrek. Zo kon het dat Rusty Ronny een heuse Hans Klok schijnbeweging uit zijn lijpe hoed toverde en zijn directe tegenstander compleet het nakijken gaf. Met een slingerbal uit de beste tijden van Roberto Carlos gaf hij Mister Bookmaker een niet te missen kopkans voor het doel, die dankbaar gebruik van maakte: 2-1! In het vervolg beperkte het volksvermaak zich tot een afgekeurde goal van kokkieloze Peppie, waarna de thuisploeg in de slotfase alsnog afstand nam: 4-1.

Door een administratieve blunder van Eneco werd de verkeerde Ossche wijkclub zijn stroomaansluiting afgenomen, waardoor Das Zehnte een boilerloze douche wachtte. Het uitruilen van de glibberige zeepjes duurde daardoor korter dan gebruikelijk, zodat de Legioenen van Das Zehnte ruim op tijd terug waren in de kantine, om daar tijdens de Spaanse middag aan hun matig verdiende siësta te beginnen.