Na een week of zes van lekker eten, genieten van vrije zondagen om in serene rust lekker door het bos te wandelen en eindelijk eens die verre neef in Ouagadougou te bezoeken , is DAW 4 deze zondag uit haar winterslaap ontwaakt. Op het programma stond de lastige inhaalwedstrijd uit tegen Margriet 5, een ploeg waar thuis moeizaam met 3-1 van gewonnen werd. Na vier rondjes 32,9 rond het kleedlokalencomplex hadden we het goede kleedhok gevonden.

Op de ijzige piste in Oss had DAW 4 het in de beginfase erg moeilijk. De fluwelen combinaties die normaal op de mat gelegd worden, waren op het moeilijk bespeelbare veld bijna onmogelijk. Margriet 5 had het betere van het spel en kwam een aantal keren gevaarlijk opstomen. De (over het algemeen goed fluitende) scheids besloot na zeven minuten een loepzuiver Dylan-doelpunt af te keuren, vanwege een vermeend gestrekt been van Ton Reijnen. Bij navraag bleek dat dit onzin was, maar goed. Het gevaar van Margrietzijde bleef gelukkig beperkt tot schoten vanaf twintig meter, waarbij keeper Sjoerd den Brok eigenlijk het meeste moeite had met het steeds weer halen van de bal. Na een kleine twintig minuten was DAW dan toch echt wakker en werd ook het spelniveau ontdooid. Dat leidde tot wat dreigende dreigingen voor het Margrietdoel, de eindpass liet echter vaak te wensen over. Het dichtst bij een doelpunt in de beginfase was Ton Reijnen, die de bal geslaagd over de doelman liftte, maar daarbij ongeslaagd het zijnet vond. Ook een leip schot van Maarten Neelen kostte de Ossche goalie de nodige zweetdruppels. Nu DAW de wedstrijd een beetje onder controle had gekregen, was de teleurstelling des te groter, toen de vijand – dan wel door een dekkingsfout, dan wel doordat ze met twaalf man speelden – toch vrij simpel de 1-0 aan kon tekenen. DAW 4 zou DAW 4 niet zijn als het er niet alles aan ging doen, bij Toutatis, om die achterstand weer ongedaan te maken! En die gelijkmaker zou er ook komen, toen Theun Laurant na een goede individuele actie Dylan Bens in stelling wist te brengen. Die kwam goed voor zijn directe tegenstander en prikte de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1, hoera! Vlak voor de thee was het nog even gruwelijk schrikken geblazen, toen een bal hard op goal geschoten werd en Sjoerd geklopt was. Gelukkig was daar nog Tom “de alleswegkoenker” Kusters, die de strakke bal knap van de lijn kopte! Ruststand dus 1-1, we mochten weer terug naar onze onverlichte kleedvrieskelder.

Na een kwartier mochten we gelukkig weer naar buiten om op te warmen en begon vlak daarna de tweede helft. DAW trok de lijn van de eerste helft door en was in de tweede helft de betere ploeg. Na ruim een kwartier in de tweede helft werd dat overwicht uitgedrukt in een voorsprong voor DAW 4. Balleer Verstegen merkte als een ware veldopzichter op dat Ton Reijnen uitgebreid tussen de linies ging manoeuvreren, bezorgde hem de bal met een perfecte steekpass op maat door de verdediging en zag vervolgens hoe laatstgenoemde de bal in één tijd (Belgs voor: in één keer) in de verre hoek plaatste, 1-2! Margriet 5 ging vervolgens druk op zoek naar de gelijkmaker, wat DAW in de counter de nodige kansen opleverde om de wedstrijd te beslissen. Helaas waren de kansen niet aan Theun Laurant, Bram Vos en Nick van Leeuwen besteed en besloot de scheids op eigen initiatief (lees: er werd niet gevlagd) buitenspel te constateren toen Bram alleen op goal af ging. Beetje jammer inderdaad. Zonder echt gevaarlijk te worden voerde Margriet 5 de druk steeds verder op, maar de wegschopbrigade van DAW 4 hield vooralsnog stand en Sjoerd den Brok was ook steeds knap paraat. Toch kwam tegen middernacht alsnog de kater voor DAW 4, dat door het winterreces op haar laatste benen liep. In de extra tijd schatte de verder foutloze Sjoerd een voorzet verkeerd in, waardoor deze bij de tweede paal binnen kon worden gelopen, 2-2… In extremis voorkwam Sjoerd met een knappe redding dat Margriet ook nog met de overwinning ging lachen. Desondanks voelde de 2-2 als een verlies en heeft DAW 4 een goede kans laten liggen om te profiteren van de verrassende nederlaag van koploper Grave.

Opstelling DAW: Sjoerd den Brok; Stijn van Schaijk, Ricky van Boekel, Tom Kusters, Maarten Neelen (46. Bud Polman); Guus Pennings (46. Mark van der Linden), Eric Verstegen, Bram Vos, Ton Reijnen; Theun Laurant, Dylan Bens (57. Nick van Leeuwen).

Doelpunten: 1-0 Margriet (17e), 1-1 Dylan Bens (34e), 1-2 Ton Reijnen (67e), 2-2 Margriet (91e).